27/6/12

Μείωση της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα από τον ΟΟΣΑ με δράσεις σε 13 τομείς

Στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ανατέθηκε η προσπάθεια να μειωθεί δραστικά η γραφειοκρατία σε 13 επιλεγμένους τομείς της οικονομίας και να τονωθεί η επιχειρηματικότητα, αλλά και το επενδυτικό κλίμα, σύμφωνα με απόφαση του υπηρεσιακού τέως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Παύλου Αποστολίδη.

Οι βασικοί τομείς που θα αναλυθούν είναι: γεωργία και γεωργικές επιδοτήσεις, ισολογισμοί, εταιρικό δίκαιο, ενέργεια, περιβάλλον, αλιεία, ασφάλεια τροφίμων, φαρμακευτική νομοθεσία, δημόσιες συμβάσεις, στατιστικές, φορολογικό δίκαιο (ΦΠΑ), τηλεπικοινωνίες, τουρισμός, εργασιακό περιβάλλον -εργασιακές σχέσεις.

Η σχετική σύμβαση, που θα τεθεί σε ισχύ εφόσον επικυρωθεί από τη νέα Βουλή, περιλαμβάνει αμοιβή προς τον ΟΟΣΑ ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε 7-10 μήνες το αργότερο από τη στιγμή της υπογραφής της.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η ελληνική οικονομία επιβαρύνεται με το υψηλότερο κόστος στην Ευρώπη από τη γραφειοκρατία, καθώς το σύνολο των διοικητικών βαρών ανέρχονται στο 6,8% του ΑΕΠ, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 16 δισ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger