29/6/12

Ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα στον κλάδο τροφίμων μέσω της καινοτομίας

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΝΕΒ-ΕΚΕΤΑ) οργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Η Καινοτομία στον κλάδο των Τροφίμων ως μοχλός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου, στις 4 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Βεργίνα» του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στο 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο δρ Αναγνώστης Αργυρίου, ερευνητής του ΙΝΕΒ-ΕΚΕΤΑ θα παρουσιάσει το ευρύ φάσμα εφαρμογών της έρευνας και καινοτομίας της γονιδιωματικής στον κλάδο των τροφίμων και ο αναλυτής του ΣΒΒΕ  Κωνσταντίνος Στυλιαράς θα παρουσιάσει τις ανάγκες σε καινοτομία και τεχνολογικές λύσεις της βιομηχανίας τροφίμων καθώς και το έργο «Inno-Food SEE» του προγράμματος South East Europe, το οποίο αποσκοπεί στην προετοιμασία των μηχανισμών υποστήριξης της καινοτομίας στον κλάδο των τροφίμων και την ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες της έρευνας τροφίμων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν συγκεκριμένα παραδείγματα υλοποίησης έργων καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης με τη συμμετοχή και πρωτοβουλία της βιομηχανίας τροφίμων με έμφαση στα προβιοτικά και τις εφαρμογές τους. Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνεται από το ΣΒΒΕ, το ΙΝΕΒ- ΕΚΕΤΑ και το γαλλικό προξενείο της Θεσσαλονίκης και συγχρηματοδοτείται από το έργο “Inno-Food SEE”, το έργο “Microme” του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη και το έργο “Agri-Gen-Trans” του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας- Βουλγαρίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger