29/6/12

Κοινό μέτωπο για την επιχειρηματικότητα στην Χαλκιδική με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής

Κοινό μέτωπο επιχειρηματικότητας δημιουργούν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και 54 ακόμη φορείς (επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί και ξενοδοχειακές μονάδες) προκειμένου να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα της περιοχής. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, επιχειρήσεις τροφίμων (ελαιολάδου, κρασιού, μελισσοκομικών, γαλακτοκομικών και αγροτικών προϊόντων), κατασκευαστές επίπλων, ιδιοκτήτες εκτροφείων άγριων ζώων και ξενοδόχοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα δίκτυο που έχει στόχο να προβάλλει τα πλεονεκτήματα της τοπικής επιχειρηματικότητας και να προσελκύσει αγοραστικό και επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το Δίκτυο Επιχειρήσεων Χαλκιδικής Α.Ε. δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Leader +, ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής στην αύξηση του Μετοχικού του Κεφαλαίου ώστε να προωθηθούν μια σειρά από δράσεις.
Σε αυτές περιλαμβάνονται η ενημέρωση, εμψύχωση και υποστήριξη των επιχειρήσεων-μελών, η διοργάνωση Τοπικού Φόρουμ για τη διενέργεια επιχειρηματικών επαφών, η διοργάνωση εκθέσεων και θεματικών ημερίδων, η γνωστοποίηση παραδειγμάτων επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω του διαδικτύου, η έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων αλλά και η διοργάνωση διαγωνισμών και βράβευση καλών πρακτικών και πρωτότυπων εφαρμογών.

Στο ίδιο μήκος κύματος, πριν από λίγους μήνες ξεκίνησε η προσπάθεια της αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής να φέρει σε επαφή μεταξύ τους παραγωγούς και ξενοδόχους προκειμένου να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα στον κλάδο του τουρισμού. Το ίδιο πνεύμα χαρακτηρίζει και το κοινό μέτωπο επιχειρηματικότητας που φιλοδοξεί να διευρυνθεί με την εισχώρηση περισσοτέρων εταίρων που δραστηριοποιούνται σε συμπληρωματικούς τομείς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger