22/5/12

Για φθινόπωρο αναβάλλεται η προκήρυξη του επιδοτούμενου προγράμματος "Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα"

Σύμφωνα με απόφαση του πρώην Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεων στις 10 Μαΐου, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την 7η Μαΐου έναρξη υποβολής προτάσεων στα πλαίσια του προγράμματος "Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα" για το έτος 2012, για το Φθινόπωρο του 2012. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων για το 2012 θα καθοριστεί με νεότερη απόφασή

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» στοχεύει στην δημιουργία και την ενίσχυση καινοτομικής επιχειρηματικότητας ως ισχυρής και ικανής συνθήκης για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ενσωμάτωση γνώσης, ποιότητα και περιβαλλοντική ευαισθησία.

Ειδικότεροι στόχοι είναι:
  • η αναβάθμιση / μετεξέλιξη της επιχειρηματικότητας ανάγκης σε επιχειρηματικότητα υψηλών δυνατοτήτων,
  • η στήριξη της στροφής της αναπτυσσόμενης στη χώρα επιχειρηματικότητας από επιχειρηματικότητα ανάγκης σε επιχειρηματικότητα ευκαιρίας με τη διαρκή διάθεση ενός διευρυμένου πεδίου ενισχυόμενων ενεργειών που αφορούν όλα τα στάδια ίδρυσης και ανάπτυξης μίας νεοϊδρυόμενης ή νέας επιχείρησης.
Για την εξυπηρέτηση και την επίτευξη των ανωτέρω στόχων, υλοποιείται το Πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», το οποίο κυρίως αποσκοπεί στην:

A. Ενίσχυση της δημιουργίας / ίδρυσης επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα τα οποία επιδιώκουν να μετατρέψουν μία καινοτόμο ιδέα ή/και μία καταγεγραμμένη / κατοχυρωμένη αλλά μη εισέτι εμπορικά αξιοποιημένη τεχνογνωσία, σε επιχειρηματική καινοτομία.

B. Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών νέων επιχειρήσεων (οι οποίες έχουν κλείσει έως και πέντε πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις) οι οποίες επιδιώκουν την εμπορική αξιοποίηση καινοτομικών ιδεών υπό τη μορφή της εμπορικής διάθεσης νέων προϊόντων ή υπηρεσιών ή την επέκταση / διαφοροποίηση των προϊόντων / υπηρεσιών τους ή τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας ή της διαδικασίας παροχής υπηρεσιών που χρησιμοποιούν.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ακόμα δεν έχουν βγάλει αποτελέσματα από τον α κύκλο...είμαστε για δεύτερο ?

ανοίξτε το ΕΣΠΑ ΠΕΠ να δει ασπρη μέρα η αγορά

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger