29/5/12

Κλάδος υγείας και ευεξίας: οι 10 πιο καινοτόμες επιχειρήσεις στον κόσμο

Σε εταιρίες οι οποίες καινοτομούν και επενδύουν στη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας, αλλά και στο γεγονός ότι οι ιδέες τους έχουν προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον διαφόρων αναγνωρισμένων εταιριών, αναφέρεται δημοσίευμα του Medcity News.

Η FitOrbit σχεδίασε μια διαδικτυακή αλλά και κινητή πλατφόρμα η οποία φέρνει τους πελάτες σε επικοινωνία με έναν προσωπικό γυμναστή, ο οποίος με τη σειρά του δημιουργεί ένα προσωπικό πλάνο διατροφής και εξάσκησης για τον χρήστη, ενώ του παρέχει και υποστήριξη τηλεπικοινωνιακά. Η πλατφόρμα αυτή περιλαμβάνει ένα σύστημα παρακολούθησης της προόδου του χρήστη καθώς και των δυνατοτήτων του.
Η πρόσβαση στο σύστημα αυτό είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες και κοστίζει 40 δολάρια τον μήνα.

Η Zeo, η οποία ιδρύθηκε από φοιτητές του πανεπιστημίου Brown, έχει δημιουργήσει ένα σύστημα το οποίο βοηθάει τον χρήστη να διαχειριστεί και να βελτιώσει την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου του. Ο χρήστης φοράει στο κεφάλι ένα δεσμό ο οποίος μετράει τα εγκεφαλικά σήματα ώστε να υπολογίσει σε ποιο στάδιο του ύπνου βρίσκεται, ενώ έχει και σύστημα ξυπνητηριού το οποίο ενεργοποιείται όταν συμπληρωθεί το καταλληλότερο χρονικό όριο για τον οργανισμό. Το σύστημα αυτό επίσης συλλέγει και οργανώνει στοιχεία σχετικά με τον ύπνο τα οποία ο χρήστης μπορεί να αξιολογήσει ώστε να καθορίσει και τον τρόπο ζωής του.

Εταιρίες οι οποίες ενθαρρύνουν τη συμμετοχή σε προγράμματα ευεξίας δεν είναι λίγες, η Push Wellness όμως από τη μεριά της ωθεί τις εταιρίες να χρηματοδοτούν ως αμοιβή τους υπαλλήλους οι οποίοι -με τρόπο που θα προσμετρείται- θα βελτιώνουν την υγεία τους. Το πρόγραμμα αυτό στέλνει επίσης μηνύματα στους χρήστες προκειμένου να τους βοηθήσει να βελτιώσουν το σκορ τους -το οποίο καθορίζεται από βιομετρήσεις- και να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.

Η Meddik σκοπεύοντας να διευκολύνει τον τρόπο με τον οποίο το κοινό βρίσκει πληροφορίες για την υγεία στο διαδίκτυο, δημιούργησε μια πλατφόρμα η οποία ζητά από τον χρήστη να προσθέσει πληροφορίες για τον εαυτό του, τα συμπτώματα και -εάν γνωρίζει- την πάθηση του, τα οποία η πλατφόρμα με τη σειρά της τα χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει ένα δίκτυο ατόμων με κοινές παθήσεις και συμπτώματα. Παρέχει στον χρήστη νέα, καθώς και περιεχόμενο και συζητήσεις από το κοινό τα οποία θα μπορούσανε να φανούν βοηθητικά στον ίδιο.

Σκοπός της BitGym είναι να αξιοποιήσει υπάρχουσες συσκευές για να κάνει την εξάσκηση στο γυμναστήριο πιο διασκεδαστική. Σε συνεργασία με την Virtual Active, δημιουργήσανε μια εφαρμογή για iPhone και iPad τα οποία όταν τοποθετηθούν πάνω σε ένα ποδήλατο εξάσκησης, ο χρήστης "μεταφέρεται σε έναν εικονικό κόσμο". Η τεχνολογία αυτή συλλέγει τις δονήσεις του μηχανήματος εξάσκησης για να υπολογίσει την ταχύτητα του χρήστη στο παιχνίδι, ενώ για τιμόνι χρησιμοποιείται η κάμερα της συσκευής η οποία συλλέγει τις μικρές κινήσεις τους κεφαλιού.

Οι παραπάνω εταιρίες έχουν προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον εταιριών όπως η Johnson & Johnson, η Wellpoint και η Trident Capital.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger