20/4/12

Ημερίδα από Παπαδήμο και Ταγιάνι για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και την Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα!

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος για τη Βιομηχανία και τις Επιχειρήσεις Αντόνιο Ταγιάνι, θα είναι μεταξύ των κεντρικών ομιλητών στην ημερίδα που διοργανώνουν το οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού και η Κομισιόν σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, μεθέμα «Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της στρατηγικής “Ευρώπη 2020”».
Κατά την ημερίδα θα διερευνηθούν τρόποι οικονομικής στήριξης των ΜμΕ και αύξησης της πιστωτικής ροής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς αυτές, στόχοι οι οποίοι αποτυπώνονται και στην επιστολή που απέστειλε ο κ. Παπαδήμος στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ακόμα, μεταξύ άλλων, η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργου Γκίκας Χαρδούβελης και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας.
Η διεξαγωγή της ημερίδας αποφασίστηκε από τους κ.κ. Παπαδήμο και Ταγιάνι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, στο τέλος Μαρτίου. 

Σκοπός του συνεδρίου είναι ο προσδιορισμός της κατάστασης σχετικά με τις βασικές κινητήριες δυνάμεις της ανάπτυξης, όπως η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, η μεταρρύθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η διευκόλυνση των εξαγωγών και η υποστήριξη της ΕΕ για την επιχειρηματικότητα. 

Ταυτόχρονα, θα χρησιμεύσει ως εκδήλωση δικτύωσης που θα επιδιώξει να προσδιορίσει τη δράση για τη συγκεκριμένη συνέχεια που πρέπει να δοθεί στους τομείς της επεξεργασίας τροφίμων, των τεχνολογιών της πληροφορίας, της ενέργειας, του τουρισμού και των φαρμακευτικών προϊόντων.

Το συνέδριο αποσκοπεί επίσης στην έναρξη της διαδικασίας εφαρμογής στους τομείς των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, όπως προβλέπεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger