4/4/12

Επιτάχυνση στο έργο του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας!

Η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου, είχε χθες 03/04/2012, συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Ε.Σ.Α.Α.), Σπύρο Θεοδωρόπουλο, ∆ιευθύνoντα Σύμβουλο της CHIPITA, και τους επικεφαλής των 4 (από τις 5) Επιτροπών του Συμβουλίου: Καινοτομίας- Νέλλη Κάτσου, Αντιπρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο Pharmathen, Ανταγωνιστικότητας - Ιωάννη Γιώτη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Γιώτης Α.Ε., Εξωστρέφειας- Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων -Δημήτρη Ασημακόπουλο, Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και επικεφαλής οικογενειακής επιχείρησης, Ασημακόπουλοι ΑΦΟΙ, Ο.Ε. Από την συνάντηση απουσίαζε λόγω κωλύματος ο επικεφαλής της Επιτροπής για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, Ευθύμιος Βιδάλης, Πρόεδρος του Συμβουλίου Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΣΕΒ.

Η υπουργός υπογράμμισε τη σημασία να έχει η εκάστοτε κυβέρνηση στη διάθεσή της ένα συμβουλευτικό όργανο αποτελούμενο από τις δυνάμεις της ελληνικής παραγωγής. Παρότρυνε τον Πρόεδρο και τους επικεφαλής των Επιτροπών να προχωρήσουν στο έργο τους χωρίς καμία καθυστέρηση, ώστε να είναι στη διάθεση κάθε Υπουργού Ανάπτυξης.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αποτελείται από τους επικεφαλής των 5 Επιτροπών, τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς των αρμόδιων Υπουργείων, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τους επικεφαλής:
ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΚΕΔΚΕ, ΤΕΕ, ΣΕΤΕ, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, και του cluster των Εξαγωγικών Συνδέσμων (ΠΣΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΚ).

Το ΕΣΑΑ είναι υπεύθυνο για προτάσεις διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με βάση τις εισηγήσεις των 5 Επιτροπών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger