4/4/12

Eπιδοτούμενο πρόγραμμα ακόμη και για ελληνικές επιχειρήσεις στη Βαυαρία!

Πρόγραμμα για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και τη διεύρυνση επιχειρηματικών ευκαιριών, στο οποίο θα μπορούσαν να ενταχθούν υπό προϋποθέσεις και έλληνες επιχειρηματίες, «τρέχει» η ...Βαυαρία.

Το πρόγραμμα έχει πενταετή διάρκεια (2011-2015), ανέρχεται συνολικά σε 1 εκ. ευρώ και το κύριο χαρακτηριστικό του συνίσταται στην παροχή χώρων γραφείου, γραμματειακής υποστήριξης και νομικών, φοροτεχνικών και λοιπών υπηρεσιών για τρείς μήνες, σε νέους επιχειρηματίες, με εγκατάσταση στην περιοχή της Νυρεμβέργης – Φύρτης, με στόχο τη διερεύνηση επιχειρηματικών ευκαιριών.


Οι ανωτέρω παροχές εκτιμώνται σε 10.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα επιστραφεί στους δικαιούχους μετά την πάροδο των τριών μηνών έναντι υποβολής τιμολογίων, τα οποία θα πιστοποιούν τη χρήση των παραπάνω υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται είτε σε υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είτε σε ιδιώτες, οι οποίοι θα επιθυμούσαν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και χρειάζεται να προβούν σε προκαταρκτική εξέταση των συνθηκών της αγοράς, χωρίς υψηλό ρίσκο.

Το ενδιαφέρον είναι, όπως αναφέρει σε report του το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο, ότι οι Ελληνες ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για υλοποίηση έρευνας αγοράς στους τομείς των εισαγωγών – εξαγωγών βιολογικών προϊόντων (ή νέων προϊόντων ή παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών κλπ), προκειμένου να συλλέξουν το σύνολο των αναγκαίων πληροφοριών, όσον αφορά την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματός τους και να προβούν σε όλα τα αναγκαία βήματα ίδρυσης νέας επιχείρησης (δημιουργία ιστοσελίδας, χρήση επιχειρηματικών συμβουλών, επαφές με τράπεζες κλπ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο NFFX, guenter.meier@n-f-excellence.de , για ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα, τη διαδικασία επιλογής και την υποβολή των προτάσεων τους.


euro2day.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger