28/3/12

Υλοποίηση επιχειρηματικής ιδέας με μια υπεύθυνη δήλωση μόνο, σχεδιάζει το ΥΠΑΑΝ!

Με μια υπεύθυνη δήλωση επιδιώκει το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να μπορεί ο πολίτης να προχωρά στη διαδικασία υλοποίησης της επιχειρηματικής του ιδέας και μετά να ακολουθεί ο έλεγχος.

Αυτο δήλωσε η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον επιχειρηματία Φώτη Αντωνόπουλο. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεγκριμένος νέος επιχειρηματίας στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, είχε δώσει συνέντευξη σε ξένα και ελληνικά ΜΜΕ για τα προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετώπισε στη λειτουργία της επιχείρησής του, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης ελαιόλαδου.


«Η άμεση επικοινωνία με τους νέους ανθρώπους που, χαμένοι στους δαίδαλους της διοίκησης, αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πράξη και στην καθημερινή τους λειτουργία πρέπει να μας οδηγεί σε ανατρεπτικές λύσεις. Η περίπτωση δημιουργίας ηλεκτρονικής επιχείρησης είναι ένα κλασσικό παράδειγμα που απαιτεί αλλαγή φιλοσοφίας και υποδείγματος. Η σύσταση της δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί όπως όλες οι άλλες επιχειρήσεις. Ο στόχος είναι με μια υπεύθυνη δήλωση να μπορεί ο πολίτης να προχωρά στη διαδικασία υλοποίησης της επιχειρηματικής του ιδέας και μετά να ακολουθεί ο έλεγχος. Έχουν γίνει πολλά, πρέπει όμως να περάσουμε από την λεπτομερή νομοθέτηση και τα πολλά σώματα ελέγχου στην εμπιστοσύνη της υπογραφής του πολίτη. Εάν διαπιστωθεί κατάχρηση αυτής της εμπιστοσύνης η τιμωρία θα είναι παραδειγματική» δήλωσε η υπουργός μετά τη συνάντηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί ύψιστης προτεραιότητας αναπτυξιακό στόχο, καθώς υπάρχουν ήδη 2.000 ηλεκτρονικά καταστήματα με τζίρο 2 δισ. ευρώ και μέχρι το 2015 προβλέπεται να έχουν συσταθεί στην Ελλάδα 15.000 ηλεκτρονικές εταιρείες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger