22/3/12

Έρευνα για την ελληνική επιχειρηματικότητα στην εποχή της κρίσης από την BaaS!

“Είμαστε ακόμα ζωντανοί” . Αυτός είναι ο τίτλος που αντιπροσωπεύει απόλυτα τη νέα έρευνα της BaaS στα Social Media σχετικά με το τι συμβαίνει με την Ελληνική Start-up “σκηνή”.

Εδώ και καιρό ακούμε για την περιβόητη ανάπτυξη που έχει ανάγκη αυτή η χώρα. Αυτή η ανάπτυξη δεν είναι απαραίτητα ένα “όνειρο θερινής νυκτός”. Αν στήσουμε το αυτί μας, μπορεί να ακούσουμε την καρδιά της να χτυπά δίπλα μας. Εμείς την ακούσαμε. Ακούσαμε ανθρώπους να μιλάνε για τα όνειρά τους, τις ιδέες τους, τις προσπάθειές τους να βρουν το φως στο τούνελ. Είδαμε από κοντά τη δύναμη, την αισιοδοξία, τη σκληρή δουλειά και τα αξιέπαινα κατορθώματα πολλών Ελλήνων οι οποίοι γυρίζουν την πλάτη στη μιζέρια και προσπαθούν να αναδείξουν με τις ικανότητες τους μια Ελλάδα που και θέλει και μπορεί να πάει μπροστά. Όλα αυτά, δυστυχώς, χωρίς τη βοήθεια του Ελληνικού κράτους και των κυβερνήσεων, οι οποίες θεωρητικά δήθεν στηρίζουν την επιχειρηματικότητα εκμεταλλευόμενες τα διάφορα συνέδρια για επαφή με το κοινό-εν ολίγοις τους υποψήφιους ψηφοφόρους- και το μόνο που “πετυχαίνουν” είναι να κάνουν… P.R. Τα γνωρίζουμε όλοι όσοι βρισκόμαστε στο χώρο.


Αποφασίσαμε λοιπόν να ερευνήσουμε το θέμα στα παγκόσμια Κοινωνικά Μέσα και να το αναδείξουμε χρησιμοποιώντας το καλύτερο εργαλείο Social Media Analytics, το γνωστό σε πολλούς Alterian SM2, το οποίο εκπροσωπεί η BaaS στην Ελλάδα. Αναζητήσαμε αναφορές με λήμματα που σχετίζονται με την έννοια “Ελληνικές Εταιρίες Startup” για το διάστημα Νοέμβριος 2011- αρχές Μαρτίου 2012.

Τι ανακαλύψαμε; Ένα πολύ ζωντανό οικοσύστημα νέας επιχειρηματικότητας. Στο word cloud που ακολουθεί βλέπετε τους κυριότερους συντελεστές αυτής της ιδιαίτερης Ελληνικής σκηνής. Είναι πολλοί !

Colab Athens, OpenCoffee GR, D.Tsigos (Δημήτρης Τσίγκος – YES, ECYE), HSA, Corallia, Hellenic Angels, OpenFund, Stelios Philanthropic Foundation. Αυτοί είναι οι κύριοι άξονες του Ελληνικού startup. Με όποια σειρά και αν τους δείτε, έχουν την ίδια αλλά και μοναδική αξία.

Ποιοί άλλοι ξεχωρίζουν; Μα τα ίδια τα Startups! Με τυχαία σειρά, σας παρουσιάζουμε τα δημοφιλέστερα: Daily Secret, Taxibeat, 4sqwifi, Eventora, Gipht.me, Abzorba, Babelverse και έπονται πολλά ακόμα!


baas.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger