8/12/11

Εξαγωγές: εκδήλωση του ΠΣΕ για το πρόγραμμα "Εξωστρέφεια-ΟΑΕΠ"

Τη δυνατότητα προεγγραφών για ένταξη στο Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-ΟΑΕΠ» θα έχουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, που θα συμμετάσχουν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, στην Αθήνα, στις 20 Δεκεμβρίου. 

Με την ένταξη στο Πρόγραμμα του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), οι εξαγωγείς μπορούν και να ασφαλιστούν για τις εξαγωγές τους και να εξασφαλίσουν ταυτόχρονα ισόποση χρηματική κάλυψη των ασφαλισμένων τιμολογίων, έως 200.000 ευρώ για 4 μήνες και με ευνοϊκό επιτόκιο, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Στην εκδήλωση του ΠΣΕ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στον 6ο όροφο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ακαδημίας 7-9) και ώρα 16:30, οι εκπρόσωποι των εξαγωγικών επιχειρήσεων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν άμεσα από στελέχη της Διοίκησης του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) και των συνεργαζόμενων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, σχετικά με τους τρόπους ένταξης στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ρευστότητας Εξαγωγικών Επιχειρήσεων: «Εξωστρέφεια-ΟΑΕΠ .


Παράλληλα, θα μπορούν να υποβάλουν απευθείας Προεγγραφή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Γραφείο Υποστήριξης που θα λειτουργεί στο πλαίσιο της Ενημερωτικής Συνάντησης, ενώ τα ειδικευμένα στελέχη του ΟΑΕΠ και των συνεργαζόμενων Τραπεζών θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη, τόνισε: «οι Έλληνες Εξαγωγείς βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με μία διπλή παγίδα έλλειψης ρευστότητας και ελλείμματος εμπιστοσύνης των ξένων αγοραστών ως προς τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Με το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-ΟΑΕΠ», αποκτούν τη δυνατότητα ταυτόχρονης πρόσβασης σε ρευστό και εξασφάλισης της πληρωμής τους από τους αγοραστές, χωρίς την υποχρέωση εμπράγματων εγγυήσεων και δεσμεύσεων. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, σε συνεργασία και σύμπραξη με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και τα συνεργαζόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (Alpha Bank, Eurobank EFG, Marfin, Πειραιώς) συνθέτουν μία ΣΔΙΤ, νέο και αποτελεσματικού τύπου, με στόχο την άμεση υποστήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας. Στην εκδήλωση όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε Μία Στάση (One Stop) θα ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του προγράμματος και θα προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες υποβολής αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger