12/12/11

Από σήμερα τα σπουδαία με την Τρόικα και τη φορολογία ελ.επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων!

Στο μικροσκόπιο της τρόικας τίθεται από σήμερα Δευτέρα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Μεταξύ άλλων προβλέπει κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά, την αύξηση των αντικειμενικών άξιων των ακίνητων στα επίπεδα των αγοραίων τιμών, τη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και την επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, αλλαγές σχεδιάζονται και για τους αγρότες, που θα αντιμετωπίζονται πλέον ως επιτηδευματίες, ενώ καταργείται το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κάτοικους.

Όσον αφορά τα εργασιακά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΣΚΑΪ κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα των επικεφαλής είναι η μείωση του μη μισθολογικού κόστους αλλά και η ακύρωση των αυξήσεων που περιλαμβάνει η τριετής εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2010 από τους κοινωνικούς εταίρους.


Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Κυριακή με Δράση, ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι εξόχως ανησυχητική, ότι τα αποτελέσματα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι πενιχρά και ότι θα πρέπει να περιοριστεί το κράτος για να προκύψουν οικονομίες κλίμακας.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, καθηγητής Δικαίου της ΕΕ στο πανεπιστημίου Πειραιά, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, δήλωσε ότι το να διορθώσουμε τον ήδη υπάρχοντα φοροεισπρακτικό μηχανισμό είναι μάταιο, πρέπει να αρχίσουμε από το μηδέν.

Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για ανύπαρκτο φορολογικό σύστημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger