28/11/11

Πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο το Σχέδιο Νόμου για την "Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα"!

Θέμα χρόνου είναι η οριστικοποίηση του Σχεδίου Νόμου για την «Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα» και η υποβολή του στο υπουργικό συμβούλιο, όπως ενημερώνει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι ένας στρατηγικής σημασίας στόχος για το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης και ενημερώνει ότι έχει ήδη συγκροτηθεί Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή με σκοπό τη σύνταξη οριζόντιου πολυνομοσχεδίου που θα ρυθμίζει θέματα για την «Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα».

Όπως εξηγεί ο υπουργός, η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή επεξεργάζεται τις οριζόντιες διατάξεις που είτε έχουν επιλεγεί από το Σχέδιο Δράσης, είτε αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις, είτε αναμένεται γενικά να βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον. «Ο σκοπός του Σχεδίου Νόμου είναι συνεπώς διττός», σημειώνει ο κ. Χρυσοχοΐδης, και αναφέρεται στην ενσωμάτωση οριζόντιων προβλέψεων του Σχεδίου Δράσης και του Μνημονίου γενικότερα σε ένα ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο καθώς και στην περαιτέρω διεύρυνση τομέων στους οποίους μπορεί να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για τη διευκόλυνση του επιχειρείν.



«Το κείμενο του σχεδίου νόμου για την Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να υποβληθεί στο υπουργικό συμβούλιο στο αμέσως επόμενο διάστημα και προβλέπει την υλοποίηση οριζόντιων δράσεων για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», καταλήγει στο έγγραφό του ο υπουργός.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος έχει επισημάνει ότι «η ελαχιστοποίηση των όποιων διοικητικών και γραφειοκρατικών εμποδίων που παρατηρούνται διαχρονικά στη χώρα μας, συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για την ουσιαστική και ριζική αναδιαμόρφωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος». Ο βουλευτής έχει επισημάνει όμως και τις καθυστερήσεις για την κατάθεση πολυνομοσχεδίου για μια Ελλάδα φιλική προς το Επιχειρείν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger