4/6/12

Σεμινάρια για τη Βιολογική Γεωργία και τη Διαχείριση Μικρών Αγροκτημάτων

Η DS Consulting ξεκινά έναν κύκλο σεμιναρίων για τη Βιολογική Γεωργία και τη Διαχείριση Μικρών Αγροκτημάτων. Η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα στη χώρα μας τα τελευταία 3 χρόνια και έχει στρέψει το ενδιαφέρον ενός μεγάλου αριθμού Ελλήνων προς τη γεωργία και την αξιοποίηση κυρίως ανεκμετάλλευτων γεωργικών εκτάσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα μηνύματα της εποχής, σχεδιάστηκε ένα βραχυχρόνιο σεμινάριο το οποίο ανταποκρίνεται στις ανησυχίες και τις προσδοκίες των ενδιαφερομένων με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο άμεση και αποτελεσματική ενασχόλησή τους με τη γεωργία.

Αυτό που χρειάζονται οι νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό κλάδο είναι μια συνοπτική αλλά εμπεριστατωμένη εικόνα μιας σειράς πραγμάτων που θα επηρεάσουν άμεσα και με θετικό τρόπο τις αποφάσεις τους. Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να καλύπτει θέματα που αφορούν την επιλογή του τρόπου καλλιέργειας, τη λήψη αποφάσεων στη λειτουργία του αγροκτήματος, τον τρόπο διαχείρισης της γης και της γεωργικής επιχείρησης, τις βασικές υποχρεώσεις απέναντι στο νόμο, τα κανάλια και τους τρόπους διάθεσης των αγροτικών προϊόντων ενός μικρού κτήματος, κ.α.

Τα σεμινάρια είναι διήμερης διάρκειας (10 εκπαιδευτικών ωρών) και θα διεξάγονται στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο στην Αθήνα.

Απευθύνονται σε:
  • Ερασιτέχνες Αγρότες
  • Προσωπικό και Μέλη Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ενώσεων
  • Παραγωγούς που τυποποιούν τα προϊόντα τους
  • Γεωτεχνικούς
Βρείτε εδώ την αναλυτική παρουσίαση του σεμιναρίου (σε pdf).

Το επόμενο σεμινάριο έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή 6/7/2012 (ώρες 17:00 – 22:00) και το Σάββατο 7/7/2012 (ώρες 10:00 – 15:00).

Το κόστος συμμετοχής είναι 200 Ευρώ κατ’ άτομο (για το 2ήμερο), ενώ παρέχονται ειδικές εκπτώσεις  για γεωτεχνικούς (-10%) και ομάδες άνω των 2 ατόμων (-20%) επί της αρχικής τιμής των Σεμιναρίων.

Σε περίπτωση που διαμένετε εκτός Αθηνών αλλά σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε το Σεμινάριο, μπορείτε να αποστείλετε τη σχετική Αίτηση Συμμετοχής. Εφόσον συγκεντρωθεί έστω και ένας μικρός αριθμός συμμετεχόντων, θα διοργανωθούν αντίστοιχα σεμινάρια και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο στα τηλέφωνα: 210 6199061, 6936 852892 ή στο e-mail: info@dsorganic.com.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger