9/5/12

Nεό ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης για νέα καινοτόμα προϊόντα/υπηρεσίες!

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι διαθέτει 34,8 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει καινοτόμα περιβαλλοντικά προϊόντα, τεχνικές και υπηρεσίες που θα εισαχθούν στην ευρωπαϊκή αγορά και προσκαλεί τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες από όλη την Ευρώπη να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ως τις 6 Σεπτεμβρίου 2012.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η φετινή πρόσκληση της Επιτροπής έχει πέντε κύριους τομείς προτεραιότητας: την ανακύκλωση υλικών, το νερό, τα βιώσιμα δομικά υλικά, την πράσινη επιχειρηματικότητα και τον τομέα τροφίμων και ποτών.

Η Επιτροπή τονίζει ότι απευθύνεται ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που έχουν αναπτύξει πράσινα προϊόντα και διαδικασίες ή υπηρεσίες οικολογικής καινοτομίας, και οι οποίες αγωνίζονται να εισέλθουν στην αγορά. Η συγχρηματοδότηση θα ανέλθει κατ' ανώτατο όριο στο 50% του κόστους κάθε έργου και ενδέχεται να χρηματοδοτηθούν περίπου 50 νέα έργα κατά το τρέχον έτος.
Περίπου 50 έργα πρόκειται να δρομολογηθούν βάσει της πρόσκλησης του περασμένου έτους, ενώ περισσότερα από 140 έργα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. 

Ορισμένα από τα εκτελούμενα προγράμματα αφορούν την μετατροπή του γυαλιού παλαιών τηλεοράσεων σε κεραμικά πλακάκια, νέους μηχανισμούς διαλογής αποβλήτων, καινοτόμες οικολογικές συσκευασίες για το γάλα και μια νέα τεχνική για την ανακύκλωση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger