10/5/12

ΣΒΑΠ: κίνδυνος διάλυσης των ιδιωτικών επιχειρήσεων λόγω οικονομίας και πολιτικής αστάθειας

Τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα κάτω από τη πίεση μιας πολιτικής κρίσης, επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός.

Ειδικότερα, ο κ. Μαθιός, σε σχετική του δήλωση αναφέρει: "Ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας άντεξε μέχρι σήμερα χωρίς να το οφείλει τις μεγάλες πιέσεις που δέχτηκε η οικονομία από τον εκτροχιασμό κράτους και δημοσιονομικών. Εάν δεν υπάρξει σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, ώστε να αναπνεύσουμε αέρα αναθέρμανσης της οικονομίας, οι επιχειρήσεις θα βρεθούν σε τρομερό αδιέξοδο με απρόβλεπτες συνέπειες".

Με τα παραπάνω σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός, τις πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές προσθέτοντας τα εξής:

«Οι ηττημένοι των δύο μεγάλων κομμάτων και οι νικητές της αριστεράς είναι ασφαλώς δυνατά και ιστορικά ίσως μηνύματα, ωστόσο όμως δεν έχουμε την πολυτέλεια να εμπλακούμε μόνο στην πολιτική σημασία του όλου θέματος και να αγνοήσουμε τις οικονομικές προεκτάσεις του. Η οικονομία έχει τους δικούς της νόμους και τις δικές της απαιτήσεις, ανεξάρτητα από τους πολιτικούς επηρεασμούς. Ευχόμαστε να υπάρξει λύση πολιτικής συνεννόησης, που να επιτρέπει ισχυρή παρουσία της χώρας στις παραπέρα διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση των πολύμορφων οικονομικών της υποχρεώσεων».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger