31/5/12

ΠΣΕ: ανάγκη να δοθεί τέλος στην αβεβαιότητα καθώς πλήττονται οι εξαγωγές

Την αναγκαιότητα να τεθεί τέλος στην αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα υπογραμμίζει η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) Χριστίνα Σακελλαρίδη, σχολιάζοντας την πτωτική πορεία των εξαγωγών το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για αύξηση κατά 15,8%. 
 
Όπως σημειώνει η κ. Σακελλαρίδη, η μείωση αυτή «είναι ένδειξη ακύρωσης παραγγελιών, μειωμένων αποστολών και αδυναμίας εκπλήρωσης συμβολαίων για τον περασμένο Μάρτιο, και συνολικά της ρευστής κατάστασης που επικρατεί τόσο στην ελληνική οικονομία όσο και στις διεθνείς αγορές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εξαιρουμένων  των πετρελαιοειδών, αντί εκτιμήσεων αύξησης κατά 15,8%, τα νέα προσωρινά στοιχεία δείχνουν αύξηση των εξαγωγών στα επίπεδα του 9,9%. Αντίστοιχα, οι ρυθμοί αύξησης των εξαγωγών, σε επίπεδο Α' τριμήνου 2012, υποχώρησαν στα επίπεδα του 4,8%, έναντι 12,5% του Α' τριμήνου του 2011.
 
Σύμφωνα με την κ. Σακελλαρίδη, «τα στοιχεία επιβεβαιώνουν το βαρύ τίμημα που πληρώνουν οι Έλληνες εξαγωγείς εξαιτίας του ελλείμματος εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία των βασικών μας εμπορικών εταίρων». «Κάθε μέρα αβεβαιότητας», τονίζει η πρόεδρος του ΠΣΕ, «αφαιρεί ελληνικά μερίδια από τη διεθνή αγορά, τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο έως και απίθανο σε πολλές περιπτώσεις να αναπληρωθούν».
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι η κ. Σακελλαρίδη θα παρουσιάσει τις προβλέψεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων για την πορεία των εξαγωγών το επόμενο διάστημα κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του συνδέσμου, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα και ώρα 18.00 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger