31/5/12

Ημερίδα για την Επιστροφή στη Γεωργία από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (6/6/2012)

«Επιστροφή στη Γεωργία; Μύθοι και Πραγματικότητα» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει την Τετάρτη 6 Ιουνίου το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη και Διαχείριση του Αγροτικού Χώρου» του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την αιγίδα των πρυτανικών αρχών. 

Η ημερίδα που απευθύνεται σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Γεωργικού Μουσείου του Πανεπιστημίου (Ιερά Οδός 75) από τις 9:30 π. μ. έως την 16:30 μ. μ. με την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Οι εισηγητές, μέλη του επιστημονικού προσωπικού του μεταπτυχιακού προγράμματος και του τμήματος, θα αναφερθούν στα αίτια και στις συνέπειες της κρίσης χρέους και ύφεσης στην αγροτική οικονομία, θα προσδιορίσουν τα δομικά χαρακτηριστικά, τις επιδόσεις της ελληνικής γεωργίας, τα όρια του κυρίαρχου συστήματος παραγωγής τροφίμων και θα καταθέσουν προτάσεις προσαρμογής για επιβίωση και ανάπτυξη. 

Το πρόγραμμα εισηγήσεων επίσης περιλαμβάνει προτάσεις στρατηγικής στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής με μακροχρόνιο ορίζοντα, αναφορές στον τρόπο σύνδεσης των παραγωγών με τις αγορές, στο ρόλο της συλλογικής επιχειρηματικότητας πριν και μετά από την κρίση, καθώς και στο ρόλο της κατάρτισης και της τεχνικής βοήθειας στην εγκατάσταση των νεοεισερχόμενων στην γεωργία.

Η ημερίδα συμπληρώνεται με πέντε (5) συγκεκριμένα παραδείγματα επιχειρηματικής στόχευσης και οργάνωσης που αντλούνται από την πραγματική οικονομία και που παρουσιάζουν από τους ίδιους τους υπευθύνους για τη διοίκηση και διαχείριση των επιχειρηματικών μονάδων. Η ημερίδα θα κλείσει με συζήτηση που θα έχει τον χαρακτήρα «στρογγυλής τραπέζης»

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με Ελίζα Λαζάκη: 2105294770

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger