4/5/12

Έμφαση στη βελτίωση της επιχειρηματικότητας στη γεωργία από το ΥΠΑΑΤ

Η παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας, τόσο σε επίπεδο περιφερειών όσο και σε εθνικό επίπεδο, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας, αλλά και η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των γεωργικών προϊόντων σε συνδυασμό με τη βελτίωση της εξαγωγικής δραστηριότητας, είναι μεταξύ των βασικών στόχων που έχει θέσει για τη φετινή χρονιά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με απόφαση, που πρόσφατα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης σχετικά με τους στρατηγικούς στόχους του υπουργείου για φέτος, στις προτεραιότητες περιλαμβάνεται επίσης η βελτίωση των διαδικασιών για την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατή ασφάλειας των παραγόμενων και εισαγόμενων τροφίμων.

Η ανάδειξη των ελληνικών διατροφικών προϊόντων πιστοποιημένης ποιότητας και κατοχυρωμένης ονομασίας, όπως και η αξιοποίηση της Μεσογειακής διατροφής και της αναγνώρισης της από την UNESCO ως άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι ένα ακόμη πεδίο, στο οποίο δίνεται έμφαση.

Στους στόχους του υπουργείου για φέτος, θα είναι επίσης η προώθηση θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος στη διαπραγμάτευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής με την ΕΕ για την περίοδο 2014-2020, η αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο και η ανάπτυξη τόσο του τουρισμού της υπαίθρου όσο και του αγροτουρισμού.

Τέλος, θα επιχειρηθεί η αποτελεσματικότερη διαχείριση της γεωργικής γης και της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger