28/5/12

1 στις 10 γυναίκες στην Ε.Ε. είναι επιχειρηματίας

Την περιορισμένη συμμετοχή των γυναικών στην επιχειρηματική δραστηριότητα υπογράμμισε η ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα μιλώντας χθες σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, «Women In Bussines» (WIB).
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κ. Κράτσα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνο μία στις δέκα γυναίκες στην ΕΕ είναι επιχειρηματίας, έναντι ενός στους τέσσερις άνδρες. Όπως τόνισε η ευρωβουλευτής το έλλειμμα αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού. Πρόσθεσε, δε, ότι σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, επίσης πολύ χαμηλό είναι το ποσοστό των γυναικών που στήνουν την επιχείρησή τους για να υλοποιήσουν μια ιδέα, ένα προσωπικό όνειρο ή κάτι που θεωρούν τολμηρό και καινούργιο. Συγκεκριμένα το ποσοστό αυτό είναι μόλις 26% έναντι περίπου 74% των ανδρών.
 
Αναφερόμενη στην Ελλάδα η κ. Κράτσα σημείωσε ότι οι Ελληνίδες έχουν μεγάλη εξοικείωση με την επιχειρηματική δραστηριότητα και η χώρα βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης των ευρωπαϊκών χωρών, όπου ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 12% των γυναικών βρίσκονται σε στάδιο εκκίνησης ή λειτουργίας δικής τους επιχείρησης. «Τα στοιχεία αυτά», είπε η κ. Κράτσα, «πρέπει να μας προβληματίσουν καθώς οι γυναίκες αποτελούν το 60% των διπλωματούχων νέων ανθρώπων» και σημείωσε ότι για να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση πρέπει να ενισχυθεί η χρηματοδότηση μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, να δοθεί τεχνική υποστήριξη και ενθάρρυνση  στις νέες προσπάθειες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger