3/4/12

Στην U&S UNISMACK εισήλθε το venture fund PIRAEUS-TANEO

Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας U&S Unismack A.B.E.E. εισήλθε, στο δεύτερο μισό του 2011, με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το επιχειρηματικό κεφάλαιο (venture capital fund) «Piraeus-ΤΑΝΕΟ Capital Fund» (PTCF).

Το εν λόγω venture capital fund, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Piraeus Capital Management (PCM), έχει συσταθεί από κοινού με συμμετοχή της Τράπεζα Πειραιώς και του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας ΤΑΝΕΟ .

Σημειώνεται ότι η U&S Unismack A.B.E.E. - Βιομηχανία Τροφίμων (brand name: Wellaby's), η οποία ιδρύθηκε το 2006 στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, έχει ως αντικείμενο δραστηριότητας την παραγωγή και διάθεση προϊόντων σνακ (π.χ. κράκερ, μίνι κράκερ, και cheese ups) σε διάφορες γεύσεις.

Η εταιρεία εξάγει το 98% σχεδόν των προϊόντων της σε αγορές του εξωτερικού (π.χ. Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Αυστραλία, Σλοβακία, Γερμανία, Νότια Αφρική Σκανδιναβικές χώρες, κλπ) με το 70% των εξαγωγών της να πραγματοποιούνται σε Αγγλία, ΗΠΑ και Αυστραλία.

«Η επένδυση του PTCF στην Unismack αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την εταιρεία στην εκτέλεση του επιχειρηματικού της σχεδίου το οποίο συνοψίζεται στην παραγωγή φυσικών, ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων ελευθέρων γλουτένης - προϊόντων υγιεινής διατροφής και στη κερδοφόρα διάθεσή τους σε δυναμικές αγορές κυρίως του εξωτερικού (π.χ. Ευρώπη, Β. Αμερική, Αυστραλία κλπ) καθώς και στην Ελληνική αγορά», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Στρατάκης.

Ο κ. Λουκάς Πηλίτσης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της PCM, διαχειρίστριας εταιρείας του PTCF, και εκτελεστικός υπεύθυνος του Venture Capital και Private Equity του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε ότι «το fund με την επένδυσή του στην Unismack συνεχίζει έμπρακτα, στη πολύ δύσκολη αυτή για την Ελλάδα οικονομική συγκυρία, να στηρίζει επενδυτικά καινοτόμες ελληνικές εταιρίες που διαθέτουν ξεκάθαρο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αποτελεσματική διοικητική ομάδα, συγκεκριμένη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική, και εξωστρεφή χαρακτήρα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger