30/4/12

Κερδίζει έδαφος το coaching & mentoring για την επιχειρηματικότητα!

Με δεδομένη τη συμβολή του coaching στην επιχειρηματικότητα, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Coaching –μέλος του European Mentoring and Coaching Council (EMCC), www.hca.com.gr– προωθεί και ενισχύει τον θεσμό στην Ελλάδα. Kατ’ αρχάς, με τη θέσπιση κανόνων και κώδικα δεοντολογίας για ένα, σχετικά, νέο επάγγελμα στη χώρα μας, αλλά και με μια σειρά «συναντήσεων γνώσης» που έχουν για στόχο τους τη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη, την ενημέρωση των μελών του Συνδέσμου, όπως και τη δημιουργία μιας ισχυρότερης κοινότητας μεταξύ των ενδιαφερομένων για το coaching. Γιατί, ως γνωστόν, μέλη του, εκτός από επαγγελματίες coaches και τα άτομα που εκπαιδεύονται στο coaching, είναι και στελέχη διευθύνσεων ανθρώπινου δυναμικού –που έχουν τον ρόλο του εσωτερικού coach– όπως και εταιρείες που ενδιαφέρονται για το coaching είτε ως πάροχοι είτε ως αποδέκτες.

Οι δύο πρώτες –από τις επτά προγραμματισμένες– «συναντήσεις γνώσης» έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Και οι ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των υπολοίπων, όπως και η θεματολογία τους, θα ανακοινώνονται στο site του Συνδέσμου. Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις αυτές είναι ανά δίμηνο και είναι πλέον ανοιχτές στο κοινό που ενδιαφέρεται τόσο για το coaching γενικότερα, όσο και για τα είδη του – που είναι τα executive, life, wellness, corporate, business, career κ.ά. Θα φιλοξενούν επίσης, πλην των Ελλήνων coaches, και ξένους συναδέλφους τους, όπως και άλλους επαγγελματίες.

Στόχος της πρώτης συνάντησης ήταν η εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας. Ο κώδικας αναπτύχθηκε πρακτικά μέσω ομάδων που ανέλυσαν με διαδραστικό τρόπο 15 ρεαλιστικά σενάρια με ηθικά διλήμματα που προκύπτουν στο executive και στο life coaching και εμπίπτουν στον κώδικα, ο οποίος και καλύπτει ζητήματα επαγγελματισμού, εμπιστευτικότητας, δεξιότητας, εποπτείας και αναγνώρισης ορίων.

Η δεύτερη συνάντηση ήταν αφιερωμένη στη σωστή και επιτυχή εφαρμογή του coaching και του mentoring στον επαγγελματικό τομέα μέσα από την ανάλυση τριών case studies, δηλαδή από τη Citybank, τη Eurobank και τη S&B Βιομηχανικά Μεταλλεύματα. Παράλληλα, αναπτύχθηκε η ωφέλεια που προκύπτει από την εφαρμογή του coaching και του mentoring –όπως και η μεταξύ τους διαφορά που υπάρχει– αλλά και τα θετικά αποτελέσματα για την αποδοτικότητα των στελεχών και των λοιπών εργαζομένων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger