10/4/12

Έκκληση Διαμαντοπούλου για την πλήρη αξιοποίηση του Επενδυτικού Νόμου για την υλοποίηση επενδύσεων!

Πρόσκληση στον επιχειρηματικό κόσμο να αξιοποιήσει τον νέο αναπτυξιακό νόμο και να προχωρήσει σε επενδύσεις που θα συμβάλουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση, απηύθυνε η υπουργός Ανάπτυξης 'Αννα Διαμαντοπούλου σε δήλωσή της με αφορμή την ψήφιση από τη Βουλή του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης με το οποίο βελτιώνεται το θεσμικό πλαίσιο των επενδύσεων.

Όπως τόνισε η υπουργός Ανάπτυξης, με τις παρεμβάσεις που έγιναν με το νομοσχέδιο επιδιώκεται να αντιμετωπιστούν προβλήματα γραφειοκρατίας, καθυστερήσεων, αλλά κυρίως προβλήματα που οφείλονται στην αλλαγή των συνθηκών στην αγορά σε θέματα όπως το κόστος και η ρευστότητα.

«Δίνουμε ένα σαφές μήνυμα», κατέληξε, «ότι κατανοούμε τα μεγάλα προβλήματα μικρών και μεγάλων επενδυτών, τους υποστηρίζουμε και τους καλούμε να κάνουν χρήση του σημαντικού πλαισίου του αναπτυξιακού νόμου».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης σημείωσε: «Με το νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τους αναπτυξιακούς νόμους διαμορφώνουμε κατάλληλα το επενδυτικό περιβάλλον ώστε να ανταποκρίνεται στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Η επίπονη διαβούλευση με θεσμικούς φορείς επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό απέδωσε χειροπιαστά αποτελέσματα. Η πολιτεία κάνει ένα μεγάλο βήμα. Πλέον είναι η ώρα των επενδυτών».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger