24/4/12

Τράπεζα της Ελλάδας: ΕΣΠΑ, επενδύσεις και επιχειρηματικότητα θα φέρουν ανάπτυξη στην Ελλάδα

Βαθύτερη ύφεση, που θα προσεγγίσει το 5% «βλέπει» για φέτος ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος στην ετήσια έκθεση του, την οποία παρουσίασε χθες στη γενική συνέλευση της ΤτΕ.

Και υπογράμμισε πως: Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, και η υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων είναι βασικές παράμετροι που μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα να βγει γρηγορότερα από την ύφεση.

Ο διοικητής της ΤτΕ υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ότι η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος μέσω της ανακεφαλαιοποίησης του, αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για να επανέλθει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης. Και θα επαναλάβει την θέση της ΤτΕ, για δημιουργία μεγαλύτερων τραπεζικών σχημάτων, μέσω συγχωνεύσεων.

Ο κεντρικός τραπεζίτης ζήτησε για άλλη μια φορά την υιοθέτηση ενός απλού και σταθερού φορολογικού συστήματος που θα «στηρίζει» την επιχειρηματική δραστηριότητα και θα «μπλοκάρει» τη φοροδιαφυγή.

Η απορρόφηση και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ είναι καθοριστικής σημασίας ενέργεια για την γρηγορότερη έξοδο της χώρας από την ύφεση.

Απαραίτητη επίσης είναι η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, καθώς εκτός από την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων, μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για ξένες άμεσες επενδύσεις (π.χ. στους τομείς της ενέργειας, των λιμενικών υποδομών, της παραθεριστικής κατοικίας) και για μεταφορά τεχνολογίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger