24/4/12

Την Παρασκευή η νέα εξαγωγική πολιτική για το 2012!

Τα σημάδια από την πορεία των εξαγωγών είναι ενθαρρυντικά και συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό το σταθερό πλαίσιο για να συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί, δήλωσε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Λουκά Παπαδήμο, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) Χριστίνα Σακελλαρίδη.

Η κ. Σακελλαρίδη προσδιόρισε ως σταθερό πλαίσιο διευκόλυνσης των εξαγωγών, ένα μόνιμο φορολογικό σύστημα, την ανάγκη ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις, αλλά, κυρίως, το πολύ καλό κλίμα προς το εξωτερικό, το οποίο κατοχυρώνεται με την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας.

«Πρέπει να μας βλέπουν με αισιοδοξία έξωθεν, π.χ. να μην έχουν αμφιβολία για τα συμβόλαια που θα υπογράψουμε, αν θα είναι σε ευρώ ή δραχμή», τόνισε η πρόεδρος του ΠΣΕ.

Η κ. Σακελλαρίδη είπε ότι μετά τη συνάντηση με τον κ. Παπαδήμο είναι πιο αισιόδοξη, γιατί ο πρωθυπουργός είναι γνώστης όλων των προβλημάτων και εμπνέει σταθερότητα.

Ανακοίνωσε δε ότι την προσεχή Παρασκευή ο κ. Παπαδήμος θα απευθύνει χαιρετισμό σε ημερίδα του Συνδέσμου, όπου θα καθοριστεί η εξαγωγική πολιτική για το 2012. Και σημείωσε ότι το 2011 οι εξαγωγές έφτασαν τα 22,5 δισ. ευρώ, ενώ 2.000 επιχειρήσεις νέων επιχειρηματιών έκαναν εξαγωγές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger