19/4/12

Αύξηση στις 500.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση των εξαγωγών ανά επιχείρηση μέσω του ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ-ΟΑΕΠ

Αυξάνεται το ποσό χρηματοδότησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων που ασφαλίζονται στο πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ-Ο.Α.Ε.Π.» από τις 200.000 ευρώ σε 500.000 ευρώ όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.), που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, παρουσία της υπουργού κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου.

Στο μεταξύ, η υπουργός είχε σήμερα συνάντηση και με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και τον υπεύθυνο της ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ προκειμένου να ασκηθούν οι μεγαλύτερες δυνατές πιέσεις προς τις τράπεζες για να ξεκολλήσουν οι χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΤΕΑΝ και Jeremie για κεφάλαια κίνησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα στη χρηματοδότησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και υπήρξαν δεσμεύσεις ότι θα κινητοποιηθούν, το συντομότερο δυνατό, κονδύλια για την χρηματοδότηση μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Στο μεταξύ, στη συνεδρίαση του ΟΑΕΠ αποφασίστηκε η αύξηση του ποσού χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που ασφαλίζονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα ισχύσει από τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2012.

"Η εξωστρέφεια είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη» δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση των επιχειρήσεων που εξάγουν.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ανταποκρινόμενο στο αίτημα των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας, παρέχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης ασφάλισης-χρηματοδότησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων μέχρι του ποσού των 500.000 ευρώ, για διάστημα έως 4 μήνες, με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο και χωρίς να απαιτούνται από τις τράπεζες εμπράγματες εξασφαλίσεις. Οι εξαγωγείς, αφού ασφαλιστούν για τις εξαγωγές τους από τον Ο.Α.Ε.Π., απευθύνονται με τα ασφαλισμένα τιμολόγια στις συμβεβλημένες τράπεζες, προκειμένου να εξασφαλίσουν δάνειο ισόποσο των ασφαλισμένων τιμολογίων τους μέχρι 500.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης.

Η χρηματοδότηση παρέχεται μέσω επτά συνεργαζόμενων τραπεζών που έχουν υπογράψει σχετική σύμβαση με τον Ο.Α.Ε.Π. (Marfin Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger