24/4/12

Διημερίδα για την Έρευνα και την Επιχειρηματικότητα από το Πολυτεχνείο και το ΟΠΑ (4-5/5/2012)

Οι Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν διημερίδα με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ενθάρρυνση νέων ερευνητών στην ανάληψη επιχειρηματικής δράσης. Στη διημερίδα θα συμμετάσχουν εμπειρογνώμονες από τον Βελγικό οργανισμό SO Kwadraat, ο οποίος αποτελεί πρότυπο υποστήριξης και ανάπτυξης τεχνοβλαστών και επιδεικνύει ιδιαίτερα επιτυχημένα αποτελέσματα.

Α. Αντικείμενο Διημερίδας
1η Ημέρα (4 Μαΐου 2012)
Μεταφορά τεχνογνωσίας των στελεχών της SO Kwadraat σε στελέχη των Μονάδων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΑΕΙ και ΑΤΕΙ σε ό,τι αφορά στην υποστήριξη νέων επιστημόνων (coaching process) για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων και την ίδρυση και λειτουργία μιας επιχείρησης
2η Ημέρα (5 Μαΐου 2012)
Παρουσίαση περιπτώσεων επιχειρήσεων που ιδρύθηκαν με την υποστήριξη της SO Kwadraat, δικτύωση με ερευνητές – επιχειρηματίες που βίωσαν την εμπειρία της ίδρυσης μιας επιχείρησης και διενέργεια συνεδριών σε μικρές ομάδες.

Β. Συμμετοχή
Η 1η ημέρα απευθύνεται στα στελέχη των ΜοΚΕ ΑΕΙ και AΤΕΙ.
Η 2η ημέρα απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές, υποψήφιους και νέους διδάκτορες οι οποίοι βλέπουν με ενδιαφέρον την επιχειρηματική δραστηριότητα ως μια προοπτική σταδιοδρομίας και ενδεχομένως έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται σε μα επιχειρηματική τους ιδέα.
Τη 2η ημέρα μπορούν να παρακολουθήσουν και τα στελέχη των ΜοΚΕ καθώς και μέλη ΔΕΠ που ενδιαφέρονται για το αντικείμενο της επιχειρηματικότητας.

Γ. Πληροφορίες – Εγγραφές
Η διημερίδα θα λάβει χώρα στις 4 & 5 Μαϊου 2012 στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα - χάρτης)
Το πρόγραμμα της διημερίδας μπορείτε να βρείτε εδώ.
Για να εγγραφείτε και να παρακολουθήσετε τη διημερίδα πατήστε εδώ.
Η Διημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ειδικής Γραμματείας Ευρωπαϊκών Πόρων του Υπουργείου Παιδείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger