26/4/12

1ο Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο!

Είσαι προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχεις μια επιχειρηματική ιδέα και επιδιώκεις να γίνεις επιχειρηματίας; Αναρωτιέσαι συχνά ποιο είναι το επόμενο βήμα στην επίτευξη του οράματός σου; Ανάλαβε δράση και κάνε αίτηση στο 1ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας που διοργανώνει η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στο Θερινό Σχολείο, όπου θα συμμετέχουν φοιτητές από όλο το Αιγαίο, καθηγητές της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης θα σε παροτρύνουν να μοιραστείς τις εμπειρίες σου, θα σε εμπνεύσουν και θα σε παρακινήσουν να αναπτύξεις τις ιδέες σου ώστε να γίνει το όνειρό σου πραγματικότητα.

Σκοπός του Θερινού Σχολείου
Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστημών της Διοίκησης, διοργανώνει στη Χίο την περίοδο 2-6 Ιουλίου 2012, 5-ημερο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας με στόχο να καθοδηγήσει τους φοιτητές στο να μετατρέπουν τις ιδέες τους σε πράξη. Το Θερινό Σχολείο εκτός από τα μαθήματα στο αντικείμενο της επιχειρηματικότητας, θα παρέχει καθοδήγηση από επιχειρηματίες και τοπικούς εκπροσώπους των επιχειρήσεων, καθώς και προσανατολισμένα στη δράση εργαστήρια, όπου οι φοιτητές θα μπορούν να εργαστούν για την ανάπτυξη της ιδέα τους. Μέσω της ενεργού δράσης, της συζήτησης, και της ανταλλαγής εμπειριών στη διάρκεια των μαθημάτων αλλά και μέσω των λοιπών δραστηριοτήτων που θα οργανωθούν γι' αυτό το σκοπό στο νησί της Χίου, το Θερινό Σχολείο έχει ως στόχο να προσφέρει μια πλατφόρμα δικτύωσης στους επίδοξους επιχειρηματίες του Αιγαίου μέσω της οποίας θα μπορούν να συζητήσουν και να αναπτύξουν τις ιδέες τους σε ένα φιλικό προς αυτούς περιβάλλον.

Πρόγραμμα Θερινού Σχολείου
Εκτός από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τα προσανατολισμένα στη δράση εργαστήρια, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να συναναστραφούν με άλλους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τους οποίους μοιράζονται κοινά οράματα και ιδέες. Στο πλαίσιο του προγράμματος σχεδιάζονται εκδρομές σε αξιοθέατα του νησιού, επισκέψεις σε παραγωγικούς φορείς κ.α.

Σημαντικές ημερομηνίες

  • 30 Απριλίου 2012: Τελική προθεσμία παραλαβής αίτησης συμμετοχής
  • 15 Μαΐου 2012: Τελική προθεσμία επιλογής και ενημέρωσης συμμετεχόντων φοιτητών
  • 2-6 Ιουλίου 2012: Πρόγραμμα Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας
Προϋποθέσεις συμμετοχής - Απαιτούμενα δικαιολογητικά – Διαδικασία επιλογής
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ενδιαφέρον για επιχειρηματική δράση.
Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να στείλουν συμπληρωμένη την αίτησή τους έως την 30η Απριλίου 2012. Η αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα του φοιτητή, το κίνητρό του για συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο και μια σύντομη περιγραφή της επιχειρηματικής του ιδέας (εφόσον υπάρχει).
Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από τριμελή επιτροπή στην οποία θα προεδρεύει ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος της ΜΚΕ Καθηγητής Βασίλειος Αγγελής και στην οποία θα συμμετέχουν Καθηγητές της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης.

Μετακίνηση και διαμονή στη Χίο
Για τους συμμετέχοντες στο Θερινό Σχολείο, τα έξοδα μετακίνησης (ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς και από τη Χίο) καθώς και τα έξοδα της πενθήμερης διαμονής τους στις φοιτητικές εστίες του νησιού, καλύπτονται εξ' ολοκλήρου από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Παν. Αιγαίου, μετά την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στη γραμματεία της Μονάδας.

Πληροφορίες
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την οργάνωση του Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας μπορείτε να απευθύνεστε μέσω e-mail στο chios.mke@aegean.gr ή στο τηλέφωνο: 22710 35083 (κα Αργυρώ Αμπαζή).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger