21/3/12

Επενδυτικό fund 100 εκ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς για έργα υποδομών, ΑΠΕ και ανακύκλωσης!

Τη σύσταση ενός νέου επενδυτικού σχήματος με στόχο τη συγκέντρωση πόρων για την υλοποίηση επενδύσεων σε υποδομές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ανακύκλωση ανακοίνωσε ο Ομιλος Πειραιώς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, το αναπτυξιακό fund σε πρώτη φάση στοχεύει να συγκεντρώσει 100 εκατ. ευρώ με τη συμμετοχή ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος της τράπεζας είναι μέσω της πρωτοβουλίας να κινητοποιήσει κεφάλαια ύψους 1,6 δισ. ευρώ, περίπου το 0,8% του ΑΕΠ, τα οποία θα διοχετεύσει σε επενδύσεις. Το πρόγραμμα των επενδύσεων περιλαμβάνει:


• Τον εκσυγχρονισμό δικτύων και υποδομών 26 βιομηχανικών περιοχών για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τη προσέλκυση νέων επενδυτών, με την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

• Τη δημιουργία νέων Επιχειρηματικών Πάρκων με ενεργειακά αποδοτικές υποδομές για την εγκατάσταση επιχειρήσεων με δραστηριότητες φιλικές προς το περιβάλλον.

• Επενδύσεις για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές με έμφαση σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς και σταθμούς βιομάζας και βιοαερίου.

• Τη δημιουργία επιχειρηματικών μονάδων διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων σε επιλεγμένες περιοχές της περιφέρειας.

• Ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά επιχειρηματικά πάρκα μικρής και βιώσιμης κλίμακας σε νησιά, εφαρμόζοντας αναπτυξιακά πρότυπα για τη διασφάλιση της ενεργειακής τους αυτονομίας από ανανεώσιμες πηγές, την επάρκεια υδάτινων πόρων μέσω αφαλάτωσης, την εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων και την παραγωγή προϊόντων υδροπονικών καλλιεργειών σε ηλιακά θερμοκήπια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, με την ολοκλήρωση του PSI και την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης κλείνει ένας πρώτος κύκλος ενεργειών που έχει στόχο να δρομολογήσει τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής, την προώθηση των αλλαγών. Ωστόσο, η οικονομία θα παραμείνει σε υφεσιακή τροχιά και το 2012 και είναι επιτακτική η ανάγκη ενεργοποίησης των μηχανισμών ανάπτυξης.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger