15/3/12

Flat tax 10% όπως σε Αλβανία και Βουλγαρία για να αναπτυχθεί η Ελλάδα, προτείνει ο Forbes!

Συστάσεις να ακολουθήσει η χώρα μας τη φορολογική πολιτική των γειτόνων μας, Αλβανίας και Βουλγαρίας, διατυπώνει ο Στιβ Φορμπς, εκδότης του περιοδικού Forbes και υπεύθυνος των άλλων ειδησεογραφικών του δραστηριοτήτων. Χθες, ο μεγιστάνας των ΜΜΕ τόνισε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να μιμηθεί το παράδειγμα των προαναφερόμενων χωρών και να επιβάλει έναν ενιαίο φόρο. «Οι άνθρωποι στην Αλβανία και την Βουλγαρία δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους», υπογράμμισε. «Ωστόσο, πριν από μερικά χρόνια εφάρμοσαν έναν φορολογικό συντελεστή της τάξεως του 10%, ο οποίος εύκολα συλλέγεται κι έτσι οι χώρες αυτές αναπτύχθηκαν».


Σε συνέντευξή του στο μπλογκ «The Daily Ticker», ο Στιβ Φορμπς αναφέρει ότι στην Ελλάδα ούτε αναπτυξιακά μέτρα εφαρμόζονται ούτε πραγματική λιτότητα από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει. «Οπότε, ως συνέπεια έχουμε το χειρότερο πρόσωπο και από τους δύο κόσμους, δηλαδή μια οικονομία που ισοπεδώνεται», συμπλήρωσε ο κ. Φορμπς. Επιπλέον, τόνισε πως η Ευρώπη οδηγείται σε λάθος κατεύθυνση, αφενός, επιτρέποντας την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας προς τους ιδιώτες πιστωτές της, όπως έγινε, αφετέρου, μην κάνοντας τίποτε για τόνωση της ανάπτυξης, ώστε να υπάρξει βιώσιμη ανάκαμψη.

Τέλος, ο Αμερικανός επιχειρηματίας είπε ότι πιστεύει πως η Ευρώπη θα κατορθώσει να επιβιώνει για ένα διάστημα με τους υφιστάμενους μηχανισμούς διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εντούτοις, προσέθεσε ο Στιβ Φορμπς ότι, «εάν δεν εδραιωθούν μακροπρόθεσμες διαδικασίες μεταρρυθμίσεων, τότε οι κρίσεις θα εμφανιστούν εκ νέου και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης, όπως είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger