30/3/12

Data analytics: αναλύστε τους πελάτες και την επιχείρησή σας για να αναπτυχθείτε!

Οι επιχειρήσεις αυξάνουν τις επενδύσεις τους σε τεχνολογίες data analytics εν μέσω πτωτικών τάσεων, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία παροχής επιχειρηματικών συμβουλών Deloitte. Η Deloitte ισχυρίζεται ότι έχει δει μια ανοδική τάση όσον αφορά το ενδιαφέρον για τα data analytics, καθώς οι εταιρείες εκμεταλλεύονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δεδομένα που συλλέγουν.

Οι εταιρείες δημιουργούν θέσεις για υπεύθυνους διαχείρισης δεδομένων σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων για να εξασφαλίσουν ότι εκμεταλλεύονται τα δεδομένα στους οργανισμούς τους. Όπως ισχυρίστηκε ο Bates, οι κανονιστικές απαιτήσεις και η ανάγκη για τις εταιρείες να διαφοροποιηθούν από τους ανταγωνιστές τους καθορίζουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας analytics.

Ερχόμενες αντιμέτωπες με μικρότερους προϋπολογισμούς, οι επιχειρήσεις στρέφονται στα analytics για την ανάπτυξη επιχειρηματικών υποθέσεων, χρησιμοποιώντας hard facts για να εξασφαλίσουν ότι επενδύουν περιορισμένους πόρους στις σωστές περιοχές.

Αλλά όπως και με το cloud computing πριν δυο χρόνια, οι επιχειρήσεις τώρα μόλις αρχίζουν να καταπιάνονται ζεστά με το πώς μπορούν να χρησιμοποιούν τα analytics για να έχουν όφελος.
«Είτε χρησιμοποιείς επιχειρηματικά δεδομένα για να στοχεύσεις καλύτερα στην πελατεία σου, να κατανοήσεις την απάτη ή να ανταποκριθείς στις κανονιστικές απαιτήσεις, πρόκειται για τα ίδια δεδομένα. Πολύ συχνά έχοντας μια όψη της επιχείρησης αρχίζεις να έχεις αποδοτικότητα», ανέφερε.

Οι οργανισμοί μπορούν να δρέψουν περαιτέρω οφέλη από τα analytics όταν συνδυάζουν την ανάλυση εσωτερικών με εξωτερικά δεδομένα, όπως τα σχόλια των πελατών στο Twitter.

Η Deloitte προτείνει ότι οι διευθυντές πληροφοριακών συστημάτων θα πρέπει να χτίσουν γέφυρες ανάμεσα στην πληροφορική και το υπόλοιπο κομμάτι της επιχείρησης, για να βοηθήσουν τους οργανισμούς να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία analytics πιο αποτελεσματικά.

«Η συμβουλή για έναν διευθυντή πληροφοριακών συστημάτων είναι να έχει μια καλή εικόνα των προβλημάτων της επιχείρησης και των θεμάτων που προσπαθεί να λύσει και να εξασφαλίσει ότι τα analytics εφαρμόζονται με έναν έξυπνο τρόπο για να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger