15/3/12

Στ.Σταυρίδης: όποιος πυροβολεί την επιχειρηματικότητα σκοτώνει τον εργαζόμενο!

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι απαραίτητη, καθώς από αυτή θα προκύψουν θέσεις εργασίας, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, ο Στέλιος Σταυρίδης, αντιπρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας.

Πρόσθεσε ότι πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό προς την επιχειρηματικότητα, λέγοντας πως «όποιος την πυροβολεί σκοτώνει τον εργαζόμενο».

Είπε πως είναι βοηθητικό για μια νέα επιχείρηση η μείωση του κατώτατου μισθού, καθώς - όπως εκτίμησε - πολύ πιο εύκολα θα προσλάβει έναν εργαζόμενο με μικρότερο κόστος.

Ακόμα, χαρακτήρισε «άτολμο» τον κοινωνικό διάλογο στην Ελλάδα.


«Ο κοινωνικός διάλογος ωφελεί και δεν βλάπτει», δήλωσε από την πλευρά του ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Επανέλαβε ότι οι μισθοί μπορεί να επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα, αλλά δεν την διαμορφώνουν σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα, υπάρχει αναντιστοιχία τιμών, μισθών και φόρων

Ακόμα, τάχθηκε υπέρ της αυτορύθμισης στον ιδιωτικό τομέα, σημείωσε ότι οι κλαδικές βάζουν ένα πλαίσιο, ενώ επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία στη σύμβαση μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, είπε πως παγκοσμίως ο πλούτος παράγεται από την επιχειρηματική δραστηριότητα λέγοντας ότι για αυτό είναι απαραίτητη η στήριξη της.

Πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία ώστε να προχωρήσει η χώρα.

Τέλος εκτίμησε, πως αν θέλουμε περισσότερες θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς θα πρέπει να τρώμε, να ντυνόμαστε ελληνικά και να κάνουμε διακοπές ελληνικά.


ΣΚΑΪ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger