23/3/12

Μείωση ΦΠΑ και φορολογίας για να επιβιώσουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εμπορίου ζητά ο ΟΕΕΘ!

Την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη περιέγραψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), Ιωάννης Μανδρίνος, κατά τη σύσκεψη των προέδρων των ΟΕΒΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Μανδρίνος υπογράμμισε πως για τη διάσωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απαιτείται η λήψη μέτρων από την κυβέρνηση και ζήτησε αναπτυξιακά κίνητρα, απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και ΦΠΑ και τη διάσωση του ασφαλιστικού τους φορέα.


«Οι πολιτικές εξαφάνισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που εφαρμόζονται δεν θα καταστρέψουν μόνο τον ιστό της εθνικής οικονομίας, που αποτελούν οι επιχειρήσεις αυτές, αλλά θα οδηγήσουν στη μεγαλύτερη έξαρση της ανεργίας με δραματικές επιπτώσεις και συνέπειες στη συνοχή της κοινωνίας μας, που μαστίζεται από την ανέχεια, τη φτώχεια και την απαξίωση», προειδοποίησε. Όπως είπε, «οι επιχειρήσεις συνεχώς κλείνουν από τη δραματική μείωση του τζίρου και την παντελή έλλειψη ρευστότητας, αφού οι τράπεζες, παρά τη συνεχή χρηματοδότησή τους και τη στήριξή τους από την πολιτεία, αρνούνται στην πραγματικότητα –παρεμβάλλοντας διάφορα εμπόδια– να στηρίξουν με τη σειρά τους τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να βοηθήσουν την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας».

Σημείωσε, δε, πως «η άλλη όψη είναι η αποστέρηση από τις επιχειρήσεις αυτές κάθε δυνατότητας και κάθε προσπάθειας να σταθούν οι ίδιες στα πόδια τους και να ανακάμψουν, αφού οι συνεχείς κεφαλικοί φόροι που τους επιβάλλονται, τα “χαράτσια” και οι λοιπές κυβερνητικές επινοήσεις και μεθοδεύσεις στους φορολογικούς συντελεστές έχουν οδηγήσει, σύμφωνα με μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και της ΓΣΕΒΕΕ, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο κλείσιμο και τον αφανισμό».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger