20/3/12

Με επιτυχία το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας στο Μαρούσι!

Το Εργαστήριο Επιχειρηματικοτητας με τίτλο "Δημιούργησε τη δική σου βιώσιμη επιχείρηση" πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και την εταιρία projectyou.
Οι οργανωτές αναγνωρίζοντας ότι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μαστίζουν την Ελλάδα σήμερα είναι η ανεργία των νέων Αποφοίτων, των απολυμένων Στελεχών από τον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα και των Ελεύθερων Επαγγελματιών που αναγκάζονται να κλείσουν την επιχείρηση τους και ψάχνουν νέες ευκαιρίες, και ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι εργαζόμενοι διαπαιδαγωγούνταν και κατευθύνονταν προς τη Μισθωτή Εργασία με αποτέλεσμα σήμερα να μη διαθέτουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να δραστηριοποιηθούν στην Επιχειρηματικότητα, προσέφεραν δωρεάν το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας σε όσους ήθελαν να καλύψουν τις παραπάνω ανάγκες.

 
Οι 80 εκπαιδευόμενοι εξοπλίστηκαν, μέσω εισηγήσεων και ομαδικών εργασιών, και την υποστήριξη μεντόρων με γνώσεις και εμπειρίες πώς να: 
  • Ανακαλύπτουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες οξύνοντας με ασκήσεις τη δημιουργική καινοτομική τους σκέψη.
  • Εξετάζουν και αξιολογούν τις επιχειρηματικές ιδέες από διάφορες σκοπιές ώστε να επιλέξουν την καλύτερη και να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά της (Business Plan)
  • Υλοποιούν βήμα-βήμα την επιχειρηματική ιδέα (startup)
  • Επιλέγουν και στήνουν την κατάλληλη εμπορικά και φοροτεχνικά εταιρεία
  • Οργανώνουν και διοικούν αποτελεσματικά την επιχείρηση
  • Αξιοποιούν πηγές Χρηματοδότησης, ευρωπαϊκά προγράμματα, κ.λπ.
Το εργαστήριο συντόνισε ο Κώστας Θεοφανίδης.
Την προσπάθεια αυτή υποστήριξαν ο Δήμος Αμαρουσίου με την παραχώρηση της αίθουσας και ο κ. Γεώργιος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, με τον εναρκτήριο χαιρετισμό του, όπως επίσης το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μέσω του προγράμματος StartupGreece. Η δικηγορική εταιρία KOSMIDIS & PARTNER και η Ελληνική Ζυθοποιεία Αταλάντης ήταν χορηγοι και υποστηρικτές.
Στις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες, που βραβεύτηκαν από το εργαστήριο, δόθηκαν βραβεία από το κολέγιο BCA, το συνεργατικό χώρο εργασίας LOFT2WORK και την συμβουλευτική οργανωτική εταιρία PROJECTYOU.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger