17/3/12

Προτάσεις από τους Νέους Επιχειρηματίες προς Ράιχενμπαχ για ζώνες μηδενικής φορολόγησης στο κέντρο της Αθήνας!

Ζώνη μηδενικής φορολόγησης για 5 τουλάχιστον έτη σε όσες νεοφυείς επιχειρήσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας εγκατασταθούν στο κέντρο της Αθήνας (και ειδικά γύρω από την περιοχή της Πλατείας Θεάτρου) πρότεινε στην Ομάδα Δράσης του Χ. Ράϊχενμπαχ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) Δ. Τσίγκος.

Στόχος είναι να μετατραπούν οι υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας σε αστικούς πόλους καινοτομίας.


Από τον επικεφαλής της ομάδας θεσμικών παρεμβάσεων της ΟΕΣΥΝΕ, Ευάγγ. Αχιλλόπουλο, προτάθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Ράϊχενμπαχ η πλήρης εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας για την στήριξη της δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας, όπως ακριβώς ορίζεται από την ΕΕ, ακολουθώντας τις καλές πρακτικές του πτωχευτικού δικαίου της Μεγάλης Βρετανίας ενώ ο ειδικός νομικός σύμβουλος της ΟΕΣΥΝΕ σε θέματα κατοχύρωσης διεθνών ευρεσιτεχνιών, Γ. Παππάς, πρότεινε την δημιουργία ειδικής ομάδας κρούσης για τα θέματα κατάθεσης και κατοχύρωσης διεθνών πατεντών από Έλληνες ερευνητές και εφευρέτες.

Στο μεταξύ σημειώθηκε για μια ακόμη φορά από την ομοσπονδία η έλλειψη αρχικού κεφαλαίου υψηλού ρίσκου για νεοφυείς (start up) επιχειρήσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας με εξωστρεφή χαρακτήρα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger