15/3/12

500 εκ. ευρώ για εγγυήσεις δανείων και 500 εκ. ευρώ επιδοτήσεις προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις μετά το Πάσχα!

Ελπίδες να τροφοδοτηθούν με 1 δισ. Ευρώ οι μικρομεσαίες μετά το Πάσχα. Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη διοχέτευση ρευστότητας μέσω του ελληνικού τραπεζικού συστήματος βρίσκονται κοντά στη θετική κατάληξη. Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση της υπουργού Ανάπτυξης κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο για τα διαρθρωτικά ταμεία Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γιοχάνες Χαν.

«Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων για τη ρευστότητα στην αγορά και για τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την ΕΤΕπ» δήλωσε η κυρία Διαμαντοπούλου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη το βράδυ με τον Επίτροπο Χαν. Διευκρίνισε τα εξής: «η διαπραγμάτευση συνεχίστηκε σήμερα με τη συνεργασία της ΕΤΕπ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής κυβέρνησης. Τέθηκαν οι τελικοί στόχοι και όροι, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, και αργά απόψε θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ώστε να υπάρξει αύριο η τελική πρόταση της ΕΤΕπ».


Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα καταθέσει στην ΕΤΕπ εγγυήσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για τη στήριξη με ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν κεφάλαια από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Επιπροσθέτως, το υπουργείο Ανάπτυξης θα ανακοινώσει πακέτο επιδοτήσεων 500 εκατ. ευρώ για τους μικρομεσαίους τον Απρίλιο.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα που παραμένει σε φάση διαπραγμάτευσης με την ΕΤΕπ και την Κομισιόν είναι το σημαντικό πακέτο ρευστότητας που θα κατευθυνθεί για τη χρηματοδότηση των έργων στους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες αλλά και των ενεργειακών επενδύσεων.


ΗΜΕΡΗΣΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger