16/3/12

4 δις ευρώ από τον Απρίλιο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλα έργα!

Ένεση... ρευστότητας 4 δισ. ευρώ για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τα μεγάλα οδικά έργα προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Όπως έκανε γνωστό η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου έκλεισε η συμφωνία με την ΕΤΕπ για τη χορήγηση 1 δισ. ευρώ, με εγγυήσεις κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στις ελληνικές τράπεζες. Τα 600 εκατ. ευρώ θα διατεθούν μέχρι τον Ιανουαριο του 2013 και τα υπόλοιπα 400 εκατ. ευρώ έως το τέλος της χρονιάς εκείνης. Οι τράπεζες θα αποκτήσουν ρευστότητα και θα δανείσουν μικρομεσαίους επιχειρηματίες με κεφάλαια κίνησης.


Στο μεταξύ, δρομολογείται μέχρι τον Απρίλιο η δημιουργία εγγυοδοτικού ταμείου ύψους 3 δισ. για την χρηματοδότηση των αυτοκινητοδρόμων. Για το εγγυοδοτικό ταμείο, που πάλι θα συμμετέχει η ΕτΕΠ ώστε να χρηματοδοτηθούν τα μεγάλα έργα, η κ. Διαμαντοπούλου είπε ότι τον Απρίλιο περνάνε στο ευρωκοινοβούλιο οι απαραίτητες νομικές αλλαγές και από εκεί και πέρα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Η υπουργός μίλησε ακόμη για την ανάγκη "επενδυτικού αρραβώνα" με όλα τα κράτη-μέλη που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και η προτεραιότητα να δοθεί στην Γερμανία, όπου και θα μεταβεί η ίδια.

Η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι το κλίμα στην Ε.Ε. έχει αλλάξει μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI και αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα θετικά σημάδια ανάκτησης της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομίας. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, δεν υπάρχει πολυτέλεια για χάσιμο χρόνου. "Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία", είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Ανάπτυξης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger