15/3/12

Εγκρίθηκε η σύσταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 1 δις ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και ΕΤΕπ

Εγκρίθηκε η συμφωνία για τη σύσταση Ταμείου Εγγύησης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της ρευστότητας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και σημειώνεται ότι στην προσπάθεια αυτή συνέβαλε και ο Επικεφαλής της «Task Force» για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.

Το Ταμείο αυτό θα αποτελείται από πόρους του ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 500 εκ. ευρώ, οι οποίοι με αντίστοιχη μόχλευση από την ΕΤΕπ 1/2 θα παρέχουν συνολική ρευστότητα τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013.


Πιο συγκεκριμένα, η ΕΤΕπ αναλαμβάνει μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 να χορηγήσει δάνεια ύψους 600 εκ. ευρώ και μέχρι το τέλος του 2013 δάνεια ύψους 400 εκατ. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2015 να έχουν δοθεί στην αγορά 1.440 δισ. ευρώ.

Σε περίπτωση βελτίωσης της αξιολόγησης της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης προβλέπεται η δυνατότητα μεγαλύτερου ποσοστού μόχλευσης από την πλευρά της ΕΤΕπ.

Σκοπός του Ταμείου είναι η άμεση χορήγηση κεφαλαίων για επενδύσεις και κεφαλαίων κίνησης σε όλες τις επιχειρήσεις, κάτι που αναμένεται να δώσει την απαραίτητη ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις, οι οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν στις δυσμενείς συγκυρίες της κρίσης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger