29/3/12

Εργαστήρια για την επιχειρηματικότητα από το ΤΕΙ Μεσολογγίου (04/04/2012)

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – ΜΟ.Κ.Ε. του ΤΕΙ Μεσολογγίου αποσκοπεί στην καλλιέργεια του επιχειρηματικού πνεύματος σε φοιτητές και αποφοίτους του ΤΕΙ καθώς και στην ενθάρρυνση, στην υποστήριξη και στην καθοδήγηση των νέων για την δημιουργία της δικής τους επιχείρησης παρέχοντας υπηρεσίες ενημέρωσης, προσανατολισμού και συμβουλευτικής.

Η ΜΟ.Κ.Ε. καλεί τους φοιτητές και τους απόφοιτους του ΤΕΙ Μεσολογγίου όλων των Τμημάτων, να δηλώσουν συμμετοχή στα εργαστήρια επιχειρηματικότητας που σκοπεύει να διοργανώσει η ΜΟ.Κ.Ε. στο πλαίσιο των δράσεων υποστήριξης και συμβουλευτικής επιχειρηματικότητας. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στις 4 Απριλίου σύμφωνα με το πιο κάτω Πρόγραμμα:

1. «Δημιουργικότητα και Καινοτομία: Από πού προκύπτουν οι ιδέες και πού μπορούν να οδηγήσουν». Ώρες: 09:00 π.μ. – 11:00

2. «Το επιχειρηματικό πλάνο ως μέσο αξιολόγησης μιας ιδέας». Ώρες: 11:00 π.μ. – 13:00

Στο πρώτο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από ασκήσεις να εξοικειωθούν με το πώς προωθείται η δημιουργικότητα και η καινοτομία και πώς μια δημιουργική ιδέα μπορεί να έχει λειτουργικό και αποδοτικό αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν στην συγγραφή ενός επιχειρηματικού πλάνου (business plan) και στο πώς ένα πλάνο μπορεί να βοηθήσει εάν υποψήφιο επιχειρηματία στο να αξιολογήσει μία ιδέα

Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα 3 – ΕΠΔΟ

Ο αριθμός των συμμετεχόντων για το κάθε εργαστήριο δεν θα ξεπερνά τα 25 άτομα και οι ενδιαφερόμενοι/ες χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 2 Απριλίου 2012 αποστέλοντας στο email της ΜΟΚΕ: moke@teimes.gr τα παρακάτω στοιχεία:
1. Ονοματεπώνυμο
2. Α.Μ.
3. Τμήμα φοίτησης
4. Εξάμηνο σπουδών
5. Τηλέφωνο.

Για τη συμπλήρωση της λίστας φοιτητών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας υποβολής της δήλωσης συμμετοχής.

Στους συμμετέχοντες φοιτητές/ριες θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger