21/2/12

Στην Αθήνα η πρώτη Entrepreneur Week στην Ευρώπη!


Για πρώτη χρονιά, μετά τις αντίστοιχες εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη και άλλες αμερικανικές πόλεις και στο Σαντιάγκο της Χιλής, διοργανώνεται Entrepreneur Week και στην Ελλάδα - η πρώτη που οργανώνεται στην Ευρώπη (θα ακολουθήσει τον Μάιο αντίστοιχη διοργάνωση στις Βρυξέλλες).

Η «Entrepreneur Week Greece», λαμβάνει χώρα στην Αθήνα από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα επιχειρηματικότητας και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, καθώς και τη δικτύωση μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων Ελλάδας και ΗΠΑ, με έμφαση στη νέα και καινοτόμο επιχειρηματικότητα, τόσο σε επίπεδο επενδυτικών ευκαιριών όσο και σε προώθηση εμπορικών συναλλαγών.

«Με τη διοργάνωση της Entrepreneur Week Greece θέλουμε κύρια να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας. Όχι μόνο η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση αλλά έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει και πάλι, αναπτύσσοντας μια ταχέως αναπτυσσόμενη, καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, αξιοποιώντας το τεράστιο ανθρώπινο κεφάλαιο και την πολύ ευνοϊκή γεωοικονομία της», δήλωσε ο Δημήτρης Τσίγκος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών και ιδρυτής- πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Ηellenic Start up Association).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του νεοσύστατου Hellenic Start-up Association, που πραγματοποιείται με την ενεργό υποστήριξη της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών (ΥΕS) και σε συνεργασία με τον αμερικανικό οργανισμό Entrepreneur Week Foundation, στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που προέκυψε από τη συνάντηση στελεχών των παραπάνω οργανισμών στο G20 Youth Summit.

Στις δράσεις της Entrepreneur Week Greece περιλαμβάνεται η δημιουργία των Hellenic Angels, του πρώτου Business Angels Network στην Ελλάδα στοχεύοντας στην οργάνωση και ενίσχυση της ιδιωτικής χρηματοδότησης καινοτομίας, καθώς επίσης η διοργάνωση Συνεδρίου με ανοιχτή συζήτηση για το πώς η επιχειρηματικότητα μπορεί να βγάλει την Ελλάδα και την Ευρώπη από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης. Στην ενότητα αυτή, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε πέντε κλάδους, που σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων, προσφέρουν δυνατότητες ταχείας και υγιούς ανάπτυξης: Πολιτισμός και Τουρισμός, Αγροτική Οικονομία και Γαστρονομία, Ενέργεια-Ανανεώσιμες Πηγές, Υψηλή Τεχνολογία, Μεταφορές- Ναυτιλία, ΜΜΕ.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί φόρουμ επιχειρηματικών συναντήσεων μεταξύ της αμερικανικής αποστολής και Ελλήνων επιχειρηματιών, στο οποίο παίρνουν μέρος αποστολές από Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ουγγαρία και Σερβία.

Την εκδήλωση υποστηρίζει ενεργά το Corallia Clusters Initiative που συμμετέχει και στην πρώτη δράση για τη δημιουργία του πρώτου Business Angels Network στην Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger