22/2/12

Μεγάλο ενδιαφέρον στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ



Εκατοντάδες επιχειρηματίες του Τουριστικού κλάδου επέλεξαν ως χρηματοδοτικό εργαλείο το Πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός» του ΕΠΑΝ ΙΙ (Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας) προκειμένου να υλοποιήσουν ποιοτική στροφή σε εναλλακτικές μορφές Τουρισμού.

Η ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής ένταξης στη δράση «Εναλλακτικός Τουρισμός» στις 15 Φεβρουαρίου με φορέα προκήρυξης το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, βρήκε 785 επιχειρηματίες του Τουριστικού κλάδου από όλη την Ελλάδα να έχουν υποβάλλει Επιχειρηματικά Σχέδια συνολικού Προϋπολογισμού 101 εκατομμυρίων ευρώ με αιτούμενη επιχορήγηση της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Το συνολικό ποσό επιδότησης της δράσης «Εναλλακτικός Τουρισμός» ανέρχεται στο ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που δείχνει ότι η αιτούμενη δημόσια δαπάνη των Επιχειρηματικών Σχεδίων είναι υπερδιπλάσια (150%) της προβλεπόμενης από το Πρόγραμμα.

Χαρακτηριστικό του αυξημένου ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι σε τρεις Περιφέρειες και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής, Νοτίου Αιγαίου και Κεντρικής Μακεδονίας η αιτούμενη δημόσια δαπάνη είναι πολλαπλάσια των διαθέσιμων πόρων της επιδότησης.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινά η αξιολόγηση των προτάσεων και ακολουθεί η ένταξη των θετικά αξιολογηθέντων στην δράση «Εναλλακτικός Τουρισμός».

Πρωταθλήτρια στις αιτήσεις η Αττική και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου (Ρόδος κλπ).

ΑΤΤΙΚΗ 182
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 114
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 97
ΚΡΗΤΗ 93
ΘΕΣΣΑΛΙΑ 80
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 62
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 39
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 32
ΗΠΕΙΡΟΣ 25
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 19
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 15
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ 14
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 13
ΣΥΝΟΛΟ 785



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger