24/2/12

Στήριξη και χρηματοδότηση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπόσχεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων!

Η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εργαλείων και των μέσων που έχει στη διάθεσή της η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Δήμας και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ, νωρίτερα σήμερα, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που πραγματοποιείται στην Αθήνα, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Κατά τη συνάντηση των δυο ανδρών, η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο Εξωτερικών, τονίστηκε ότι η συνεργασία και σύμπραξη με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στον τομέα χρηματοδότησης των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά την τρέχουσα περίοδο, καθώς και ότι, ως μέρος του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έρχεται να συμπράξει και να υποστηρίξει έργα τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και, ως εκ τούτου, λειτουργεί πολλαπλασιαστικά παρέχοντας και τεχνογνωσία για την προετοιμασία των έργων αυτών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Δήμας υπογράμμισε ότι με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, πρέπει τώρα να δοθεί έμφαση στην τόνωση της αγοράς και στην προώθηση συγκεκριμένων έργων και μέτρων που θα επαναφέρουν την ελληνική οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.


Συνάντηση Κ. Παπούλια με τον πρόεδρο της ΕτΕΠ

Τις ευχαριστίες του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τις σημαντικές προσπάθειες, που καταβάλει για να ενισχυθεί η ανάπτυξη στην χώρα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, καλωσορίζοντάς τον Βέρνερ Χόγιερ στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Θέλω να ευχαριστήσω για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε να ενισχύσετε την Ελλάδα σ' αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια που δίνετε, αλλά και οι ιδέες που έχετε για να βοηθήσετε την Ελλάδα είναι πολύ καλές. Μου έχει εντυπωθεί στο μυαλό το Σχέδιο Μάρσαλ».

Ο κ. Χόγιερ, τον οποίο συνόδευε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Πλούταρχος Σακελλάρης απάντησε ότι στόχος μας είναι να γίνουμε κομμάτι της λύσης των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα σας.

«Παρακολουθώ με πολύ μεγάλη συμπάθεια τον αγώνα που κάνει ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Βεβαίως, όμως, πέραν της λιτότητας, χρειάζεται απασχόληση, ανάπτυξη και καινοτομία. Και έτσι σ' αυτό το πνεύμα, ο κ.Σακελλάρης και εγώ, βρισκόμαστε εδώ, για να παρουσιάσουμε κάποιες ιδέες, του τι μπορεί να γίνει, σ' αυτούς που ενδιαφέρονται να το ακούσουν».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger