28/2/12

Μεγάλη ευκαιρία για τον ελληνικό τουρισμό η αγορά της Ρωσίας, στόχος το +25% το 2012!


Εκδήλωση αποχαιρετισμού της προηγούμενης και υποδοχής της νέας τουριστικής σεζόν πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Μόσχας, όπου εκπροσωπήθηκαν περίπου σαράντα από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι προωθούν την Ελλάδα ως προορισμό τους.

Κοινή εκτίμηση των περισσότερων πρακτόρων ήταν ότι η φετινή σεζόν μπορεί να φέρει για την Ελλάδα επιπρόσθετη αύξηση από τη Ρωσία της τάξης του 20- 25%.

«Είναι μια ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής των συνεργαζόμενων με το Γενικό Προξενείο πρακτορείων, ενόψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου και θέλω να ευχαριστήσω για την εξαίρετη και αποδοτική συνεργασία του παρελθόντος έτους», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Γιάννης Πλώτας, σημειώνοντας σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ότι την περσινή χρονιά είχαμε σε σχέση με το 2010 αύξηση στις θεωρήσεις από τη Μόσχα της τάξης του 40%, ενώ αυξημένες κατά 300% κινούνται οι πολλαπλές θεωρήσεις εισόδου, που απευθύνονται σε αξιόπιστους φίλους της Ελλάδας, οι οποίοι την επισκέπτονται τακτικά, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους κλπ, που μπαίνουν συχνά στη ζώνη Σένγκεν για λόγους επαγγελματικούς.


«Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανανέωσης των διαπιστεύσεων των τουριστικών πρακτορείων στο Γενικό Προξενείο και είναι σαφές ότι θα ξεπεράσουμε κατά πολύ τα 100 πρακτορεία», είπε ο κ. Πλώτας, σημειώνοντας ότι το 2011 ο αριθμός των θεωρήσεων, που εκδόθηκαν μόνο από το Προξενείο της Μόσχας έφθασαν τις 457.000.

Τουριστικοί παράγοντες εκτιμούν ότι αυτό σημαίνει, πως συνυπολογίζοντας τις θεωρήσεις από τα άλλα προξενεία της Ελλάδας στη Ρωσία (Αγία Πετρούπολη, Νοβοροσίσκ) και τους Ρώσους τουρίστες, που έχουν ήδη εξασφαλίσει βίζα Σένγκεν, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι ο αριθμός των Ρώσων πολιτών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας πέρυσι, ξεπέρασε τις 600.000.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger