10/12/11

Μεγάλο deal της Vaeni Νάουσα για εξαγωγές στην Κίνα!

Μία μεγάλη συμφωνία, που ανοίγει νέες προοπτικές για την αμπελουργική ζώνη στη Νάουσα, υπέγραψε ο οινοποιητικός συνεταιρισμός Vaeni Νάουσα με κινεζικό κολοσσό.

Το deal αφορά την εξαγωγή 300 κοντέινερ κρασιών ετησίως και για μια δεκαετία, αξίας 10 εκατ. ευρώ το χρόνο, που αντιστοιχούν στο 8% της αξίας των ελληνικών εξαγωγών οίνου. Μάλιστα, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας δόθηκε ήδη παραγγελία αξίας 500.000 ευρώ, η οποία στο σύνολό της αφροά τα ακριβότερα κρασιά του συνεταιρισμού, καθώς και επιταγή εγγυοδοσίας 350.000 ευρώ για την εκτέλεση των παραγγελιών

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΑΟΟΣ Vaeni, πρόκειται για τη μεγαλύτερη διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Κίνας στον τομέα της εξαγωγής κρασιού, που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με την επίσκεψη στη χώρα της Άπω Ανατολής κλιμακίου του Συνεταιρισμού με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ. Φουντούλη.

Η σχετική παρουσίαση έγινε σε gala 200 περίπου ατόμων, στο Πεκίνο, όπου παρευρέθησαν επιχειρηματίες, οικονομικοί παράγοντες, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οινολόγοι καθώς και γευσιγνώστες παγκοσμίου βεληνεκούς.

Μάλιστα ο κ Φουντούλης παρουσίασε στον πρόεδρου του κινεζικού ομίλου το οικονομικό, πολιτισμικό και κοινωνικό προφίλ της Νάουσας, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της που θα μπορούσαν να εγγυηθούν την επιτυχία ενός ολοκληρωμένου επενδυτικού σχεδίου, πρόταση που εισακούστηκε από τον κινέζο επιχειρηματία ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επενδύσεις στην περιοχή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger