13/12/11

Τεράστια ευκαιρία για τα ελληνικά προϊόντα η αχανής αγορά της Ρωσίας!

Οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Ρωσία θα πρέπει να στοχεύουν και προς άλλες περιοχές πέραν της Μόσχας, όπου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ελληνικά προϊόντα. Αυτό τονίστηκε από τους ομιλητές του συμποσίου «Εξαγωγές Ελληνικών τροφίμων και ποτών στη Ρωσία - περιφερειακή συνεργασία» που διοργάνωσε το Ελληνορωσσικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης τόνισε τη σημασία των ελληνικών εξαγωγών για την οικονομία και γνωστοποίησε ότι στα μέσα της εβδομάδας θα μεταβεί στη Μόσχα για τη συνεδρίαση της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής.


Ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β. Σαϊκασβίλι στον χαιρετισμό του σημείωσε τη σημασία της εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών και ανέφερε ενδεικτικά ότι το 2010 σημειώθηκε αύξηση 22% στις εμπορικές συναλλαγές και πρόσθεσε ότι τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα αποτελούν το 34% του συνόλου των προμηθειών της χώρας. Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Χρ. Δήμας ανέφερε ότι σχεδιάζεται η θεσμοθέτηση ετήσιων εκδηλώσεων για τις εξαγωγές, τον τουρισμό, την κτηματαγορά (ετοιμάζεται σχετικό συνέδριο για τον Μάρτιο του 2012) και η διοργάνωση σεμιναρίων για τη συστηματικότερη γνώση της ρωσικής αγοράς

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη σημείωσε ότι τα τρόφιμα και τα ποτά καταλαμβάνουν πέντε από τις 10 πρώτες θέσεις των προϊόντων μας προς εξαγωγή στη Ρωσία και επικρότησε το ότι στόχος δεν είναι μόνο η αγορά της Μόσχας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger