4/12/11

Νέες αλλαγές στη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών!

Φορολογικές ανατροπές φέρνει το 2012 το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο επαγγελματίες, με στόχο να εντοπιστούν τα πραγματικά εισοδήματα και να δοθεί τέλος στο φαινόμενο εμφάνισης στην εφορία πενιχρών εισοδημάτων.

Το υπουργείο Οικονομικών βάζει πλέον στο παιχνίδι νέου τύπου αντικειμενικά κριτήρια, καταργώντας παράλληλα τη διαδικασία της αυτοπεραίωσης, η οποία ελάχιστα απέδωσε στα ταμεία του δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο μπαίνει η ακίνητη περιουσία, αλλά και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία, όπως οι καταθέσεις οι μετοχές και τα αμοιβαία κεφάλαια που τυχόν κάποιος έχει στην κατοχή του.


Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος θα ελέγχεται επίσης η κατηγορία των τηρουμένων βιβλίων και η μορφή της εταιρίας, καθώς και ο κλάδος και το είδος της δραστηριότητας.

Ρόλο για τους επαγγελματίες θα παίζει η επιφάνεια της επαγγελματικής στέγης, αλλά και οι μισθολογικές και λειτουργικές δαπάνες που περιλαμβάνουν από τον αριθμό του προσωπικού μέχρι τους λογαριασμούς της εταιρίας.

Το εισόδημα θα προσδιορίζεται επίσης και από τη συνέπεια του φορολογούμενου στις υποχρεώσεις του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger