3/12/11

Μνημόνιο Ελλάδας-Κύπρου για προώθηση των κοινών επενδύσεων στις ίδιες ή σε γειτονικές χώρες!

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε την Παρασκευή ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) με τον αντίστοιχο ελληνικό Οργανισμό «Επενδύστε στην Ελλάδα».

Η υπογραφή του Μνημονίου έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο, με θέμα «Επενδυτικές ευκαιρίες σε μια Ελλάδα που αλλάζει».

Το Μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του CIPA, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης και εκ μέρους του Ελληνικού Οργανισμού ο Εκτελεστικός Πρόεδρος, Αριστομένης Συγγρός.


Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος του CIPA είπε ότι μέσα στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε η υπογραφή του Μνημονίου είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ. Η ενθάρρυνση των επιχειρηματιών των δύο χωρών να συνεργασθούν για κοινές επενδύσεις στις δύο χώρες ή και σε γειτονικές, μόνο όφελος μπορεί να έχει για την οικονομία. ''Επίσης, η συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των δύο Οργανισμών, η ανταλλαγή πληροφόρησης εμπειριών και τεχνογνωσίας, θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και πιο στοχευμένοι στις προσπάθειές μας''.

Στο Μνημόνιο που υπέγραψαν οι δύο Οργανισμοί εμπεριέχεται και Σχέδιο Δράσης για τα επόμενα τρία χρόνια που προβλέπονται μεταξύ άλλων, διοργανώσεις επενδυτικής θεματολογίας και στις δύο χώρες, στοχευμένες εκδηλώσεις για τομείς προτεραιότητας, ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας καθώς επίσης και διεθνής συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger