8/12/11

Κλάδος εστίασης και καταλυμάτων: οριακή πτώση το 3ο τρίμηνο του 2011

Μείωση σε ποσοστό 1,2% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τομέα υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης το γ΄ τρίμηνο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριμήνου 2010, έναντι μείωσης 7,5% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του 2010 προς το 2009. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα εφέτος σε σύγκριση με το 2010.

Σύμφωνα, επίσης, με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο συγκεκριμένος δείκτης κατά το γ΄ τρίμηνο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β΄ τριμήνου 2011, παρουσίασε αύξηση 63% έναντι αύξησης 61,3% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2010.


Σημειώνεται, ότι ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τομέα υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης αφορά στους κλάδους «Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα», «Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής», «Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα», «Άλλα καταλύματα», «Δραστηριότητες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης», «Υπηρεσίες τροφοδοσίας για εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης» και «Δραστηριότητες παροχής ποτών».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger