12/12/11

ΕΣΕΕ: ζητά νέο σταθερό, δίκαιο και επιχειρηματικά φιλικό φορολογικό σύστημα από τις αρχές του 2012

Την άμεση ψήφιση και εφαρμογή του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές υποχρεώσεις και δυνατότητες νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ζητάει με επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών καθώς και στο κλιμάκιο της Τρόικας και της «Τask Force Greece» στην Αθήνα, η Εθνική Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Η επιστολή συνοδεύεται από αναλυτική πανελλαδική έρευνα που εκπονήθηκε από το ΙΝ.ΕΜ.Υ (Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών) σε συνεργασία με το Ι.Ο.Φο.Μ (Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών), στην οποία καταγράφονται οι απόψεις επιχειρηματιών μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων για την άμεση ανάγκη ψήφισης και εφαρμογής ενός νέου, σταθερού και «επιχειρηματικά φιλικού» Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, χωρίς άλλη αναβολή, από την 1η Ιανουαρίου του 2012.


Στην επιστολή σημειώνεται ότι η ελληνική αγορά μετά από μια πολύμηνη περιπλάνηση και σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία και τους δείκτες της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου «καταρρέει», κάτω από το δικό της εσωτερικό χρέος, ενώ δεν μπορεί πλέον να αντέξει τους συσσωρευμένους φόρους που ασταμάτητα της φορτώνουν.

''Μάταια το ελληνικό εμπόριο ζητά το δικαίωμα της επιβίωσής του και παλεύει άνισα με ένα τεράστιο ανεξέλεγκτο χρέος. Η αγορά χρωστά σήμερα 253 δισ. ευρώ στις Τράπεζες και καλείται να πληρώσει ετήσιους προϋπολογισθέντες φόρους περίπου 58 δισ. ευρώ για το 2011, έχοντας ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει ληξιπρόθεσμες οφειλές 41,1 δισ. ευρώ. Η μεγάλη αγωνία της αγοράς βρίσκεται στον «τζίρο» των 408 δισ. ευρώ των μεταχρονολογημένων επιταγών μεταξύ των επιχειρήσεων, των πιστώσεων και των ανοικτών λογαριασμών, σε εγχώριους προμηθευτές και σε οίκους του εξωτερικού'', συμπληρώνει η ΕΣΕΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger