25/11/11

ΣΕΒ: προτάσεις για μέτρα που θα συνδέουν τις αμοιβές με την παραγωγικότητα στις επιχειρήσεις

Απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές και από την υποχρέωση φόρου εισοδήματος -σε επίπεδο φυσικού προσώπου- όταν οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στη διανομή κερδών ζήτησε χθες ο ΣΕΒ, προκειμένου να συμβάλει η κυβέρνηση στη «σύνδεση αμοιβών με παραγωγικότητα, σε ένα περιβάλλον παγωμένων ή μειούμενων αποδοχών για τους μισθωτούς». Σε υπόμνημά του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο ΣΕΒ ζητεί να επισπευσθεί η διαδικασία υπογραφής των υπουργικών αποφάσεων για διατάξεις που έχουν ψηφιστεί και παραμένουν ανενεργές.

Σε αυτές τις διατάξεις περιλαμβάνονται: Η θεσμοθέτηση κάρτας εργασίας. Ο καθορισμός όρων για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας μέχρι 24 μηνών από νέους 18-25 ετών. Η καταβολή πληρωμών των ασφαλιστικών φορέων και είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών και ΦΜΥ με πίστωση λογαριασμών πληρωμών τράπεζας ή ΕΛΤΑ. Η αλλαγή διαδικασίας υποβολής στοιχείων από τους εργοδότες στον ΟΑΕΔ, στις Επιθεωρήσεις Εργασίας, στους ΦΚΑ και σε άλλες υπηρεσίες του ΥΕ, που αφορούν την πρόσληψη, αποχώρηση, τους όρους εργασίας, την απασχόληση. 


Επίσης ο ΣΕΒ θέτει και πάλι θέμα διαιτησίας και διαφωνεί πλήρως με την ένταξη νέων ειδικοτήτων στα ΒΑΕ ζητώντας την «εκπόνηση συγκεκριμένων αναλογιστικών μελετών». 

Για τη λίστα των ΒΑΕ η πανελλήνια ομοσπονδία νοσηλευτικού προσωπικού επέκρινε χθες έντονα την ηγεσία του υπουργείου για άγνοια, καθώς στην υπουργική απόφαση συμπεριελήφθησαν μόνο οι 100-150 νοσοκόμοι και οι «θαλαμηπόλοι» που δεν υπάρχει ως ειδικότητα στα νοσοκομεία κι όχι οι νοσηλευτές και οι τραυματιοφορείς. Τη διαφωνία της για τη νέα λίστα των ΒΑΕ εξέφρασε και η ΓΣΕΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger